Esther's inspiratieboost

Bij de loodgieter lekt de kraan ook….

Het is alweer een paar weken geleden dat je een Inspiratieboost van mij hebt gekregen.

Een paar weken waarin ik een aantal hele mooie en vooral waardevolle inzichten over mezelf heb gekregen.
Inzichten die ik aan de ene kant graag met je wil delen, omdat ik denk dat ze voor jou ook heel nuttig kunnen zijn; en aan de andere kant merk ik dat mijn Cruella (zo heb ik dat vervelende stemmetje in mijn hoofd gedoopt) mij ook tegenhoudt.

“Waarom zou je zo openhartig zijn, wie zit daar nou op te wachten”

“Jij helpt vrouwen met het krijgen van meer zelfvertrouwen en dan ben je zelf onzeker over bepaalde dingen, dat gaat je klanten kosten”

“Het gaat toch over de ander, niet over jou, straks gaan ze je allemaal ontvolgen”

Toch heb ik de beslissing genomen om mijn inzichten van de afgelopen weken met je te delen, juist om je mee te nemen in mijn proces, om je een eerlijk kijkje in mijn leven te geven en om je te laten zien dat je op elk niveau tegen bepaalde zaken kunt aanlopen; ondanks al mijn trainingen en ruim 20 jaar ervaring bij de grootste sportevenementen ter wereld…

Een aantal weken geleden had ik een online sessie bij een energetisch coach; als je mij dit een jaartje of 10 geleden had verteld, dan denk ik dat ik je keihard had uitgelachen. Ik was de nuchterheid zelve, ik kende mezelf toch, waarom zou ik zoiets zweverigs doen?
En auch….was I wrong….

Inmiddels weet ik dat jijzelf en vooral je eigen gedachten je grootste belemmering voor groei zijn; als je verandering wilt, moet je hier dus mee aan de slag gaan. Mindset is hierin echt een heel groot onderdeel. En ja, ik ben hier al heel uitgebreid mee aan de slag gegaan, maar uitgeleerd ben je nooit….

Terug naar de sessie: ik gaf aan waar ik mee aan de slag wilde en daarna hoefde ik eigenlijk alleen maar ontspannen te gaan liggen, nou dat kan ik prima;-)

Tijdens zo’n sessie ervaar je van alles in je lichaam en in je hoofd. Ik kreeg bijvoorbeeld een geweldig idee voor een workshop die ik wil gaan organiseren.

Maar ook kwam puber-Esther voorbij; de Esther op de middelbare school met een beugel en met pukkels; de Esther die altijd goede cijfers haalde en dat was nooit echt stoer (terwijl ik er eigenlijk heel weinig voor hoefde te doen).
De Esther die niet helemaal op haar plek zat op die betreffende middelbare school, de Esther die van de verkeerde kant van het bruggetje kwam; die niet echt gepest werd, maar ook zeker niet tot de popiejopies van de school hoorde; die één jaar op school heeft gehad waarin ze gewoon echt niet happy was, die in de pauzes af en toe gewoon haar eigen weg moest zoeken omdat ze op dat moment geen aansluiting vond. Ik heb hier eerder een podcast over opgenomen.

Als ik nu daarop terugkijk, viel het waarschijnlijk heel erg mee; ik heb mooie vriendschappen overgehouden aan mijn middelbare schooltijd, maar blijkbaar was dit dus toch iets dat nog onbewust een rol in mijn leven speelde.

Vorig jaar had ik een sessie met een andere coach, waarin we aan de slag gingen met “mijn goud”, om te onderzoeken waar ik nog te veel op de handrem leefde. Daarin kwam naar voren dat mijn energie mijn goud is; dat mensen alleen al daarom graag betalen om bij mij in het programma te stappen.

Wat nu dus naar voren kwam, is dat ik onbewust blijkbaar nog steeds verbaasd was als mensen mij willen betalen om coaching bij mij te doen, om bij mij in de buurt te zijn, vanwege mij als persoon; die niet zo populaire puber-Esther zat daarin dus nog in de weg.
En als je dat in combinatie ziet met eerdere belemmerende overtuigingen als “ik moet heel hard werken om mijn geld te verdienen” of “ik moet alles 100% weten, alleen dan ben ik waardevol voor mijn klanten” kun je je wel voorstellen dat ik het mezelf niet makkelijk heb gemaakt.

Het grappige is dat je dit rationeel allemaal dus heel goed kunt weten en ook kunt zien dat je klanten hele mooie resultaten behalen, maar dat er onbewust dus andere overtuigingen zijn…🙈

Ook bij mij dus…ook ik hield me dus onnodig klein, terwijl ik anderen daarop coach.
Ook bij de loodgieter thuis lekt de kraan zeggen ze niet voor niets….

Vorige week had ik een vierdaags event van Tony Robbins; als je hem nog niet kent, kijk vooral eens naar “I am not your guru” op Netflix.
Hierin ben ik ook aan de slag gegaan met mijn belemmerende overtuigingen. Want het zijn allemaal maar verhalen die jij jezelf vertelt….die ooit gebeurd zijn, maar niet dé waarheid zijn.
Hierover een andere keer meer en ik zal er ook nog een podcast over opnemen.

En waarom deel ik dit met je?
▶ omdat jij ook veel verhalen hebt die in je hoofd zijn ontstaan, maar die je niet meer dienen. Die jij bent gaan geloven als dé waarheid, maar die maar gewoon een verzonnen verhaal zijn.
▶ om aan te geven dat iedereen zijn/haar uitdagingen heeft; dat het aan de buitenkant soms misschien lijkt of de hele wereld het beter voor elkaar heeft dan jij, maar dat we allemaal onze struggles hebben
▶ en misschien wel de belangrijkste reden: dat jij elk moment kunt besluiten om het anders te gaan doen. Om dat verhaal in je hoofd niet meer te geloven. Om nu een beslissing te nemen die wél goed voor je is.

Dit is ook een van de belangrijkste onderdelen tijdens het event van Tony Robbins. 
Wat besluit je, waar commit je je aan en vooral: welke “massive action” neem jij om je doelen te bereiken?

Een van de beslissingen die ik heb genomen om nu eens echt in mijn eigen “grootsheid” te stappen, volledig stoppen om mijzelf onnodig klein te houden; uit angst voor afwijzing, uit angst voor de mening van anderen, uit angst om arrogant of onaardig gevonden te worden (ik ben een pleaser…guilty).
Om te blijven groeien en ja, dat betekent dat ik nog meer uit mijn comfort zone zal moeten gaan dan ik nu al doe.
Maar ik zeg altijd “practice what you preach” dus ik vind dat ik hierin ook een voorbeeldrol te vervullen heb. Als ik dit zelf niet doe, hoe kan ik het dan van mijn klanten verwachten….

Ben jij tot hier gekomen? Dank voor het lezen van mijn verhaal, ik hoop dat het waardevol voor je is geweest.
Voel je dat het iets bij je geeft getriggerd? Leuk als je reageert.

Tenslotte:

  1. Er staat weer een nieuwe podcast online (en 37 oudere): Emma Meertens en ik gingen in gesprek met Rivkah op het Veld van Studio Sport.
    Vind je de KICK-ES podcast waardevol? Dan is het altijd leuk als je een vijf-sterrenreview achterlaat op iTunes of Spotify of de podcast deelt op jouw socials.
  2. In april geef ik weer een aantal gratis inspiratiesessies weg. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Geef dan hier aan waarom jij hiervoor in aanmerking wilt komen.
  3. Volg jij me al op Instagram of zijn we al geconnect op LinkedIn? Op deze kanalen deel ik ook regelmatig content die voor jou interessant kan zijn.

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.