Van blunder tot blessing

Van blunder tot blessing: Die ene vlucht vanuit São Paulo

Wie is het niet overkomen; in de verkeerde trein stappen, een reply to all sturen die alleen voor die ene collega bestemd was of op het laatste moment ontdekken dat je iets cruciaals bent vergeten. Dat je denkt: oh nee, sufferd! Soms leidt zo’n blunder tot nieuwe kansen en wordt het een blessing. Lees hier over de blunder en de blessing van Esther Huijsmans.

Esther Huijsmans, oprichtster en drijvende kracht achter KICK-ES. Met ruim 20 jaar ervaring als projectmanager bij grote internationale sportevenementen, zoals FIFA World Cup, Olympische Spelen en Tomorrowland Winter. Als mentor tilt Esther vrouwen die werken in de sportwereld naar een hoger niveau.

‘In 2014 vond het WK Voetbal plaats in Brazilië. Een evenement waar ik eigenlijk helemaal niet zou gaan werken, maar last minute werd ik toch gevraagd om in São Paulo, een van de speelsteden, de aankleding van de stadions en in de stad voor mijn rekening te nemen. Ik had tijd, dus regelde ik mijn tickets en vloog naar Brazilië om daar twee maanden aan de slag te gaan. Zelf had ik al gepland om het WK te gaan bezoeken, dus ik had bedongen dat ik tot en met de openingswedstrijd zou werken en daarna van het WK kon gaan genieten.’

‘Na de finale in Rio de Janeiro, waar Duitsland in de verlenging won van Argentinië, keerde ik terug naar mijn appartement in São Paulo. Tijd om in te pakken en terug te keren naar Nederland. Het verkeer in São Paulo is rampzalig druk. Mijn vlucht zou om 22.00 uur vertrekken, dus toen ik klaar was met inpakken besloot ik meteen een taxi te nemen naar het vliegveld. Daar kwam ik lekker op tijd aan, het was nog maar 18.30 uur.’

‘Nu moet je weten dat rond São Paulo meerdere vliegvelden zijn. Voor het WK waren wij verantwoordelijk voor de aankleding en bewegwijzering op drie daarvan. Ik was zelf echter niet op alle vliegvelden geweest. Bovendien liggen een paar van deze vliegvelden op 1 tot 2 uur reizen van de stad. Bij het boeken van mijn tickets had ik onder andere gekeken naar een vlucht die om 18.00 uur ging naar Portugal. Uiteindelijk boekte ik toch een andere vlucht die goedkoper uitviel.’

Ik was lekker op tijd, dus inchecken maar.

‘Nou, ik was lekker op tijd, dus inchecken maar. Eh…… mevrouw, er klopt iets niet! Ik, gewend om te reizen, diverse reizen begeleid, altijd alles tot in de puntjes uitgezocht en georganiseerd, bleek op het verkeerde vliegveld te staan!’

‘Wat nu? Ik had nog tijd om naar het juiste vliegveld te gaan, al was dat twee uur rijden en zou me dat een flinke duit gaan kosten. Gelukkig trof ik een medewerker die met me mee dacht. Hij vroeg om mijn paspoort, rammelde wat op zijn computer en sprak de geweldige woorden: ‘U kunt nog mee met de vlucht naar Portugal die om 18.00 uur zou vertrekken. Deze is namelijk vertraagd.’ Diezelfde vlucht die ik uiteindelijk niet had geboekt. Hij boekte me kosteloos om. Het resultaat was dat ik vier uur eerder thuis was dan gepland. Zo had ik ineens een heel relaxte terugreis!’

‘Ik heb er hartelijk om kunnen lachen: de wereldreizigster die altijd alles voor iedereen uitzoekt stond gewoon op het verkeerde vliegveld!😂 En wat voor mij de grote les was: wat meer loslaten is niet erg, er is altijd wel een oplossing. Al zal ik nu nóg beter kijken op de vliegtickets voordat ik vanuit een grote stad terugvlieg😉’.

Heb je ook een blunder begaan die uiteindelijk een blessing bleek en wil je die met ons delen? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@kickes.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.