Esther's inspiratieboost

Just do it!

Ruim anderhalf jaar geleden begon ik met KICK-ES. Eigenlijk gewoon vanuit nieuwsgierigheid; én omdat ik bepaalde vrouwen wilde leren kennen en benieuwd was naar hun drijfveren.

Inmiddels heb ik ruim 40 mooie interviews mogen afnemen en een van de tips die ik vaak hoor is “ga het maar gewoon doen”. 

En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. 

Toen ik aan het begin van mijn carrière stond moest ik het (ook) voornamelijk hebben van mijn operationele, harde werken. 
Termen als analytisch, strategisch, conceptueel en creatief kwamen vaak voorbij. De mensen die dat waren kregen de mooie, interessante, goed betaalde functies. Nu vind ik mezelf vrij analytisch (niet heel vreemd als dochter van twee ouders die wiskunde hebben gestudeerd🧮😉) en ik kon ook best strategisch denken, maar conceptueel en creatief….nee, dat zeker niet. En destijds zag ik dat als een manco of eigenlijk onderschatte ik de waarde van mijn doe-kracht, want ja “hoe bijzonder is dat nou?
Dat kan toch iedereen?” 
Sinds ik gestart ben met KICK-ES krijg ik juist ook van de meer conceptuele en creatieve personen de complimenten: “je doet het gewoon”. En besef ik meer en meer hoe waardevol ‘het gewoon doen’ is.

Onlangs sprak ik Sandra van Koningsbrugge, directeur Special Olympics Nederland, en zij kwam met het advies dat wij vrouwen wat meer het ‘doen-denken-doen’-principe zouden moeten omarmen in plaats van het ‘denken-doen-denken’-principe. Nu weet ik niet of dit specifiek mannelijk of vrouwelijk is maar zie ik wel (vooral) veel vrouwen die zichzelf allerlei beperkingen opleggen.

Dus zeg eens eerlijk: 

  • Welke beren of zelfs bergen zie jij op de weg?
  • Welke ‘excuses’ maak jij?
  • Waar komt jouw uitstelgedrag vandaan?
  • In hoeverre verschuil jij je achter de term ‘perfectionist’?
  • Welke veronderstellingen maak jij?


Zoals je wellicht weet, heb ik vorige maand de pilot-training “Connecting with Confidence” gelanceerd, mijn eerste online training. 
De reacties zijn lovend!
En geloof me dat ik daar ontzettend blij mee ben…ik ben bij het maken hiervan door allerlei fases gegaan, waarbij het begon met “wat voor waardevols heb ik nou te delen?” Ook bij mij kwam het beruchte ‘imposter syndrome’ de hoek om kijken. Maar daar zal ik een andere keer wat meer over delen.

Wat ik wil meegeven is dát ik het gewoon ben gaan doen. 

Was de training perfect? Nee, verre van; voor het knip- en plakwerk van sommige filmpjes zou mijn puberneefje zich waarschijnlijk nog schamen🙈

Was het goed genoeg? Jazeker!


Was ‘ie waardevol? Ja, daar ben ik voor de volle 100% van overtuigd. Zelfs ikzelf heb bij het maken van de training mijn eigen adviezen uitgebreid opgevolgd (en mezelf af een toe een flinke “KICK-ES” gegeven😉).

Een van de reacties wil ik graag met je delen: 
“de training is een 100% aanrader. En juist omdat ie nog niet perfect of heel gelikt was, moedigt het mij ook aan om in actie te komen.” 

Van 29 juni – 3 juli vindt de volgende “Connecting with Confidence” training plaats. En ik heb er iets leuks aan toegevoegd: naast de training, kun je ook kiezen voor het VIP-pakket, waarbij we in 5 wekelijkse sessies in een groep van maximaal 8 personen dieper op de materie ingaan én gezamenlijk in actie komen. 
Dit idee is ontstaan vanuit de waardevolle feedback die ik van de pilot-deelnemers kreeg. Een idee dat ik zelf niet had bedacht en er ook niet was gekomen als ik had gewacht tot de training perfect was.
Dus…durf jij ook in actie te komen en te gaan voor jouw doelen?

Heb je nog vragen hierover? Aarzel niet om mij te contacten. 
Twijfel je nog? Omdat ik (inmiddels😉) zo overtuigd ben van de waarde van de training, geldt een niet-goed-geld-terug-garantie. Dus wat let je om mee te doen? 
Wil jij de KICK-ES Inspiratieboost voortaan ook ontvangen? Schrijf je dan hier in

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *