Esther's inspiratieboost

Van apenrots🐒 naar olifantenkudde🐘

Wat een bijzondere week was het weer.
Afgelopen maandag was de aftrap van het Landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport. Ruim 130 vrouwen waren daarbij aanwezig. 

Zelf gaf ik samen met Jill Eekhart de workshop “over ego en zichtbaarheid”. Met die zichtbaarheid ging even wat mis, want de techniek liet ons in eerste instantie in de steek, ik kwam de juiste room niet in. 
En nu kwam een van de tips die ik zelf altijd geef bij het organiseren van een evenement goed van pas: wees voorbereid en zorg vooral dat je flexibel bent.

Bij de organisatie van een EK of WK voetbal (mocht je mij nog niet zo goed kennen: daar heb ik er inmiddels best een aantal van georganiseerd) weten we dat op de eerste wedstrijddag zaken altijd anders lopen dan gepland. En daar stel je je op in. 
En nu werd ik dus weer even getest😅, dat was alweer even geleden; Jill zat wel in de juiste room, dus die kon gelukkig iedereen informeren dat we naar een andere plek zouden gaan.

Jill en ik hadden voorafgaand aan de workshop gesproken over wat nou een goede tegenhanger is van de apen op de apenrots. Wij kwamen uit op een kudde olifanten. En je zult je misschien afvragen waarom.

▶ De oude, wijze vrouwtjes (matriarchen) leiden de kudde
▶ De matriarch gebruikt haar social skills om compassie te laten zien en te zorgen voor de hele kudde
▶ Ze leidt de kudde door haar lef en wijsheid en zorgt er door haar social skills voor dat in de hele olifantenfamilie hechte verbindingen worden gelegd, behouden en versterkt

De kracht van vrouwelijk leiderschap zit er in mijn ogen in dat vrouwen minder met zichzelf en meer met de verbinding en de relatie bezig zijn. Dit komt ook elke keer naar voren in de bijzondere interviews die ik heb voor KICK-ES.

Wij vonden dit dan ook een typerend voorbeeld van vrouwelijk leiderschap.
(en deze foto is van de reis die ik in 2019 door Tanzania maakte…wat was dat mooi!)

In de introductie van het LNVS Symposium benoemde de directeur van Topvrouwen.nl, Caroline Holtgrefe, twee punten die heel belangrijk zijn voor vrouwen, namelijk netwerken en zichtbaarheid.
Dit zijn – niet toevallig – ook mijn twee speerpunten van de online training “Connecting with Confidence“. 
Vrouwen laten zich vaak nog te weinig zien; ze denken dat ze wel gevraagd worden als ze hun werk maar goed doen; ze vinden het niet bijzonder wat ze doen, ze steken hun hand niet op. Herkenbaar? 
Ik herken het zeker ook….been there, done that. Voor mij veranderde er een hoop toen ik zelf mijn vinger ging opsteken. En ik deel in deze training hoe ik dit heb gedaan; zodat jij dit ook kunt!

Vanaf 29 maart zal deze training weer online staan. Ik houd je op de hoogte wanneer de verkoop start. 

Tenslotte wat kijk- en luistertips voor het weekend:

  • mijn podcast “Ben jij bang om afgewezen te worden?”. Vorige week deelde ik hoe spannend ik het vond om mijn persoonlijke verhaal op Clubhouse te delen; en deze podcast heb ik opgenomen naar aanleiding van de Clubhouse-sessie. Ook dit vind ik best weer spannend, maar juist daarom wil ik het met je delen. Leuk als je me laat horen wat je ervan vindt. 
  • het live interview dat ik met KNGU-directeur Marieke van der Plas had
  • en het live interview dat ik met Esther van Vliet en Niels Cannegieter van organisatiebureau Thinc ahead had


Ik wens je een heel fijn weekend!

p.s. in het kader van “vier je successen”, hoe leuk is het dat we de afgelopen twee weken weer 25 nieuwe vrouwen welkom hebben mogen heten in de KICK-ES CommunityğŸŽ‰
We zijn hard op weg naar de 250 vrouwen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.