Esther's inspiratieboost

Zit jij aan je eigen stuur?

Afgelopen week kreeg ik van een van mijn klanten het volgende bericht:
“Ik ontdek hoe fijn en leuk het is als ik in mijn kracht sta.”

We zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het onderzoeken van haar kernwaarden, wat haar uniek maakt en als ik dan dit soort berichten krijg, weet ik waarom ik dit werk doe.

Het gaat me er niet alleen om dát ze dit ontdekt, maar vooral dat ze dit zelf doet.
Want hoe fijn het ook is om met mijn klanten te werken, voor mij komt er ook een tijd om ze weer los te laten. Ik ben tijdens het programma een aantal maanden sparring partner en mentor, maar wat ik iedereen mee wil geven is dat ze het écht zelf te doen hebben.

Wat ik klanten altijd meegeef is om te onderzoeken waarom je dit zo voelt; waarom je op een bepaalde positie “in je kracht” staat. Hoe komt dat? Wat zijn hiervoor de voorwaarden?
Wat klopt er wel?
En dat wil ik ook aan jou meegeven.

Want op het moment dat jij weet hoe en waar jij het beste functioneert, dan kun je dit zelf ook sturen.

Ik noem het altijd: zelf aan het stuur zitten.
Wat kun je doen als jij het idee hebt dat je achterin je eigen auto zit? Welke stappen kun je zetten om het stuur weer over te nemen en jouw gewenste bestemming te bereiken?

Inmiddels weet ik zelf goed wat mijn toegevoegde waarde is of eigenlijk kan zijn: want als je mij op de verkeerde plek neerzet, dan is die toegevoegde waarde er niet.
Maar als ik op de juiste plek zit, dan kan ik bergen verzetten en ben ik op mijn best.

Voor mij heeft dat zeker tijd gekost en ik heb daarin zelf in het verleden ook verkeerde keuzes gemaakt.
Dat ik bijvoorbeeld vereerd was dat ik ergens voor gevraagd werd, maar niet checkte of het bij mijn waarden paste of dat ik geen duidelijke afspraken maakte over mijn verantwoordelijkheden.
Dat ik te makkelijk ja zei tegen een project dat eigenlijk niet goed voelde; vaak was dit uit angst dat er anders niets binnen zou komen.

Tegenwoordig geef ik bij elk project duidelijk aan wat ik wil dat mijn verantwoordelijkheden worden; en als dit niet is wat ze zoeken, dan is er gewoonweg geen match en dat is ook ok.

In een vorige Inspiratieboost deelde ik al dat er de laatste maanden veel opdrachten op mijn pad komen, terwijl ik niet eens op zoek ben. Ik heb regelmatig nee gezegd en kies alleen de projecten (en ook coaching klanten) waar ik 100% achtersta.

En dat betaalt zich uit: juist omdat ik aan het stuur zit, ben ik de juiste persoon voor deze klussen en beleef ik er zoveel plezier aan.

Zelf dacht ik altijd dat ik mezelf heel goed kende, maar in de laatste jaren heb ik zoveel nieuws ontdekt.
Soms kanten waar ik niet zo blij mee was, maar als je die bij jezelf ontdekt, kun je daar iets mee gaan doen.
En ook zoveel waarmee ik mezelf positief verrast heb. Waaronder het opzetten van KICK-ES en bijvoorbeeld het schrijven van deze epistels aan jou.
Als je mij dit 5 jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen…

Voor mij was dit ook een van de redenen om mijn S.U.C.C.E.S.S. programma op te zetten.
Omdat ik zie hoeveel vrouwen nog lang niet alles uit zichzelf halen; omdat ik hun potentie zie en wil dat zij die zelf ook gaan voelen. Dat zij die ontdekkingstocht aangaan. Dat ik hierin 3 maanden hun gids mag zijn en hen hierin verder wegwijs mag maken.

In juli heb ik weer een beperkt aantal plekken voor het S.U.C.C.E.S.S. programma beschikbaar. Dit is de laatste keer dit jaar (en nee, dit is geen marketing-trucje; maar later in het jaar lukt instappen gewoon niet i.v.m. andere projecten).

Tenslotte:

  • Het interview dat ik eerder dit jaar had met Leoni Blokhuis en Eefje Janus van FlowSports is nu te beluisteren. Leoni wilde 10 jaar geleden aan de slag als spelersbegeleider, maar kwam nergens aan de bak en besloot toen om het zelf maar te gaan doen. Samen met Eefje Janus heeft zij FlowSports uitgebouwd tot het succesvolle managementbureau in het vrouwenvoetbal dat het anno 2022 is.
  • Afgelopen week had ik een interessant en openhartig gesprek met Marleen Vink-Rennings, van Global Sports Communication, o.a. over het combineren van een gezin met een MT-functie.
  • Er staan weer diverse interessante sportvacatures in de KICK-ES groep. Je kunt deze altijd terugvinden in de groep als je zoekt op #vacature.
    Klein verzoekje: als je ‘m voorbij ziet komen in je timeline, dan wordt het gewaardeerd als je even een like uitdeelt. Dan zien meer groepsleden het (je moet het algoritme soms een handje helpen).

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.