Esther's inspiratieboost

De zomerperiode, een moment van reflectie

De zomerperiode; een moment om te reflecteren, bij te komen en plannen te maken voor de komende tijd.
Voor veel van ons en ik denk zelfs iedereen is het eerste deel van 2020 volledig anders gelopen dan we gedacht hadden. Heftige tijden, intelligente lockdown, ontzettend veel gecancelde events en vooral veel onzekerheid over wat de toekomst ons gaat brengen.

Wanneer gaan we weer terug naar ‘normaal’? Of komt dat nooit meer terug en gaan we naar het ‘nieuwe normaal’? Wanneer zullen er weer (sport)evenementen zoals voorheen kunnen plaatsvinden?

Helaas heeft niemand hier het antwoord op.

Plannen maken is dus een stuk lastiger dan het voorheen was. Ik noem deze periode ook wel eens een lesje mindfulness van de hoogste orde. We zullen ons moeten aanpassen aan de ontwikkelingen in de wereld of we nou willen of niet.

Zelf heb ik een paar weken geleden besloten om toch mijn familie in Spanje te gaan opzoeken; mede omdat ik al dacht dat dit later in het jaar lastiger zou worden. Ik heb een heerlijke tijd gehad en ben blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb mijn verblijf in Spanje zelfs nog een paar dagen verlengd waarbij ik getwijfeld heb om afgelopen maandag of dinsdag terug te komen en uiteindelijk voor de dinsdag gekozen.
Maandagmiddag werd ineens bekend dat heel Spanje vanaf die nacht code oranje werd; dat houdt dus in dat ik 10 dagen in thuisquarantaine ga. Als ik een dag eerder was terug gevlogen, was er niets aan de hand geweest, maar vanwege die ene nacht langer, geldt dit dus.

En natuurlijk verbaas ik me over deze gang van zaken, mede omdat ik de laatste periode in the middle of nowhere zat en ik vind dat ze in Spanje veel serieuzer met de maatregelen omgaan dan in Nederland, maar het heeft geen zin om me er al te druk om te maken. Het is nu eenmaal zo; net zoals van veel mensen ook hun agenda in één klap leeg geveegd is of ze hun baan kwijt zijn geraakt.

Natuurlijk ben ik daar ook boos en gefrustreerd over geweest en heb vooral een heel groot gevoel van onmacht en onrecht gevoeld; want wat nou ‘we moeten het samen doen’? De economische klappen worden door een klein deel van de bevolking opgevangen. Het is nu eenmaal makkelijker om dat te roepen als je gewoon keurig elke maand je salaris op je rekening krijgt.

Maar ik weet ook dat ik weinig aan de situatie in de wereld en de maatregelen die worden genomen kan veranderen, behalve het gesprek erover aangaan en bewustwording creëren. En ik richt me graag op zaken waar ik wel invloed op heb, anders zijn het vooral energielekken en grote bronnen van stress.

Een paar vragen die me hierbij geholpen hebben zijn: 

  • Wat kan ik doen zodat deze periode misschien wél een van de waardevolste periodes in mijn leven wordt?
  • Wat zijn, om Erna Truijens te citeren, de coronacadeautjes?
  • En welke stappen zou ik een jaar van nu gewenst hebben dat ik vandaag zou zetten?

 
Ik ben ontzettend blij dat ik anderhalf jaar geleden gestart ben met KICK-ES; ik heb toen tegen mezelf gezegd “al plaats ik elke maand een blog, dan heb ik er over een jaar in ieder geval 12”.

Inmiddels: 

  • hebben we al meer dan 50 mooie, inspirerende vrouwen gesproken
  • is er een heel actieve KICK-ES Community met meer dan 160 vrouwen die werkzaam zijn in de sport
  • zijn er veel mooie ontwikkelingen op het gebied van vrouwen in de sport (waar ik ook mijn bijdrage aan heb mogen leveren)
  • heb ik mede naar aanleiding van dit alles de online training “Connecting with Confidence” opgezet waarin je met meer plezier & vertrouwen aan een waardevol & krachtig netwerk leert bouwen. Van 14 – 18 september vindt de volgende editie plaats.

 
En ik heb nog veel meer plannen: een podcast, een boek, dus stay tuned😉

En bovenstaande vragen stel ik jou dus ook.

Wat wil je al tijden doen en welk stapje kun je vandaag zetten zodat je over een jaar kunt zeggen: wat ben ik ontzettend blij dat ik die stap toen heb genomen? Wat ga jij vandaag zaaien zodat jij over een jaar kunt gaan oogsten?

Ik hoor het graag!

 

 

 

Wil jij de KICK-ES Inspiratieboost voortaan ook ontvangen? Schrijf je dan hier in

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.