Esther's inspiratieboost

Wat is jouw droom?

Drie uurtjes geleden ben ik op Schiphol geland. De afgelopen dagen was ik in Køge, een kleine stad op zo’n 40 kilometer van Kopenhagen.

Ik heb het al eens gedeeld in een eerdere Inspiratieboost, maar eerder dit jaar kreeg ik het fijne bericht dat ik geselecteerd was voor de Venue Director training van UEFA.
In april en mei heb ik deze training doorlopen en gelukkig ben ik ook geslaagd voor het assessment😅

Daarna was het afwachten; in de Venue Director-rol krijg je namelijk een club toegewezen in een van de Europese competities. In mijn geval zou het voor de UEFA Women’s Champions League zijn.

En gisteren was het zover….mijn eerste wedstrijd: HB Køge – FC Barcelona.

Op social media schreef ik het al: dichterbij het veld kom ik niet met mijn voetbalkwaliteiten…

Afgelopen dinsdag waren Priscilla Janssens en ik al naar Denemarken afgereisd, want de voorbereidingen op de venue beginnen al op MD-2, (Match Day minus two).
Priscilla is mijn tutor; omdat het mijn eerste wedstrijd was en er veel punten zijn waar je op moet letten, krijgen alle startende Venue Directors een tutor mee.
Voor mij was dat extra leuk, want wij hebben eerder al samengewerkt tijdens de UEFA Women’s EURO 2017, waar zij de UEFA VD (Venue Director)was en ik de LOC Venue Manager (LOC = Local Organising Committee, ja we zijn dol op afkortingen in de internationale voetbalwereld😉); en sinds dat toernooi zijn we ook bevriend geraakt.

Priscilla doet dit werk al sinds 2004 en voor mij was het daarom heel fijn om haar als vraagbaak te gebruiken (en ja, dat heeft ze geweten😂).

De wedstrijd is goed verlopen; misschien zal ik een volgende keer wat meer inhoudelijk op de werkzaamheden van een Venue Director ingaan, dat doe ik niet nu, anders wordt deze mail echt te lang.

Als je hierover specifieke vragen hebt, kun je reageren op deze mail, dan kan ik die gebruiken als input voor een volgende Inspiratieboost of voor een podcast. Maar je kunt ook het interview dat ik vorig jaar met Priscilla had terugkijken.

Eigenlijk had ik gezegd om na de wedstrijd en de reisdag alvast weekend te gaan vieren, maar ik merkte dat ik toch nog even wat met je wilde delen.

Wat ik je namelijk wil meegeven is dat dit al lang een droom van mij was. Ik wilde al langere tijd Venue Director worden, alleen kun je voor dit soort functies niet solliciteren.
Ik ben dus heel blij met deze kans.
Maar dit is niet een kans die me in de schoot geworpen is; ik heb in de afgelopen jaren al meerdere keren aangegeven dat ik dit graag wilde doen, ik lag ook al wel eens op de stapel, maar toen was het blijkbaar niet het juiste moment. In de tussenliggende jaren ben ik mijzelf blijven ontwikkelen en nu was het dus wel het moment.

Wat ik je dus wilt meegeven is dat als je iets echt wilt, geef het dan niet zomaar op.
Heb jij een droom: wat ben je bereid om ervoor te doen? Welke stappen ben jij bereid om te zetten?
En laat je je bij de eerste nee tegenhouden?

Ik zeg dan altijd: hoe graag wil je het? Als jij bij de eerste nee je droom al laat varen, dan verdien je het in mijn ogen ook niet.

Wat ik je ook wil meegeven is dat het kan helpen om te zien hoe anderen het doen; het grappige is dat ik Priscilla al een jaartje of 10 geleden een keer benaderd heb om te vragen hoe zij het heeft aangepakt.
Voor mij is zij een inspiratiebron, een rolmodel (al mag ik dat van haar niet te vaak zeggen), mede omdat zij in 2004 als eerste vrouwelijke UEFA Venue Director aan de slag ging.
Zij heeft de deur geopend voor vele anderen.

En de cirkel is nu inmiddels rond.

Zelf hoop ik middels KICK-ES, mijn coaching & trainingen en door mijn Inspiratieboost ook andere vrouwen te inspireren.
Want net als Lieke en Vivienne voor de meisjes van nu rolmodellen zijn die laten zien dat het mogelijk is om ook ooit in de Champions League te spelen, helpt het zien van vrouwen op leidinggevende posities ook om meer vrouwen in de toekomst op deze posities te krijgen.
Voor mij is dat de reden dat ik destijds met KICK-ES gestart ben.

Wil jij ook graag geïnspireerd worden? En persoonlijk met mij sparren?
Elke maand geef ik vier gratis inspiratiegesprekken weg. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Meld je dan aan via onderstaande link.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.