Esther's inspiratieboost

Wie zit er nou op mijn verhaal te wachten?

“Wie zit er nou te wachten op mijn verhaal?”
“Ik heb toch niets interessants te melden.”
“Zo bijzonder is het allemaal niet wat ik doe.”

Een paar van de bezwaren die ik veel te vaak hoor….
van vrouwen die ik benader voor een interview op KICK-ES en ook afgelopen dinsdag was het weer zover. Toen organiseerde ik samen met Stefana Boot een Personal Branding Masterclass.

Zullen we afspreken dat we daar eens mee ophouden? Ja, echt daarmee kappen?

We hebben allemaal een verhaal te delen. Een verhaal waarmee je anderen kunt inspireren, waarin jij je learnings deelt, de boodschappen die jij bijvoorbeeld aan je jongere zelf zou hebben willen geven.

Maar het kan ook veel simpeler: waarom scoren real-life programma’s nog altijd heel erg goed? Omdat mensen het gewoon interessant en leuk vinden om een kijkje achter de schermen te krijgen.
Dat hoeft absoluut niet spectaculair te zijn; het gaat er gewoon om om even binnen te kijken bij de ander.

Voor mij was dat een van de redenen om een aantal jaar geleden te starten met KICK-ES; mijn interviews gaan juist grotendeels over de personen zelf. Wat hun drijfveren zijn, waar zij tegenaan gelopen zijn, welke weg zij afgelegd hebben en welke learnings ze hebben.

Inmiddels hebben we al ruim 90 vrouwen mogen interviewen en ik kan je oprecht zeggen: elk gesprek was interessant. En ik heb zeker niet alleen maar vrouwen gesproken die hun sporen ruimschoots verdiend hebben; er zaten ook jonge vrouwen aan het begin van hun loopbaan of met een aantal jaar werkervaring tussen. En allemaal hebben ze een verhaal.

Voor mij is het belangrijk om deze verhalen te delen: want als je verandering wilt, wees dan de verandering die je wilt zien in de wereld.

Een van mijn doelen is om meer vrouwen op leidinggevende posities in de sport te krijgen. Maar dan hebben wij vrouwen ook echt zelf wat te doen.

En dan moeten we kappen met onszelf onnodig klein houden.
Vrouwelijke rolmodellen zijn ontzettend belangrijk om verandering te bewerkstelligen.
Dus die willen we heel graag zien.

Doe je mee?
Beloof je dat je jezelf echt gaat laten zien?
Dat je vol trots gaat staan voor wat je waard bent en op die manier andere vrouwen inspireert?
En dat het door zichtbaar te zijn ook nog veel moois oplevert?

Want dat is een ander punt, maar daar kan ik beter een keer een andere Inspiratieboost aan wijden.
Vanaf het moment dat ik zelf zichtbaarder werd, kwamen de mooie kansen mijn kant op.
Ik ben ’top of mind’ dus mensen weten mij te vinden.

Als ik 10 jaar geleden geweten had wat ik nu weet…had het me veel onnodig leed en frustratie gescheeld. Want eigenlijk is het zo makkelijk, je moet het alleen wel even doen.

En zichtbaar zijn geldt niet alleen als je als zelfstandige aan het werk bent…ook als je in loondienst bent, is het belangrijk om aan personal branding te doen.
Zie het niet als vanzelfsprekend wat jij allemaal doet, en laat zien wat jouw waarde is in jouw organisatie. Zodat jij niet over het hoofd gezien wordt bij het uitdelen van mooie projecten of promoties.

Mocht je hier nou meer mee willen, maar weet je niet zo goed hoe?
De replay van onze Personal Branding Masterclass is tot en met morgen, zaterdag 21 mei 12:00 aan te schaffen. De investering is slechts € 22,50 incl. BTW, zo goedkoop zul je ‘m nooit meer krijgen (en we kregen ook feedback dat ie te goedkoop was).

En of je de replay nou wel of niet aanschaft…beloof je me dat je stopt met jezelf te verstoppen?
Dat jij je écht gaat laten zien?

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.