Connectie

Voorstelrondje op de redactie: Nicky

KICK-ES breidt uit! Nicky Werumeus Buning is de nieuwste aanwinst van KICK-ES. Op dit moment is ze net klaar met haar scriptie voor de master Applied Ethics. Nicky is (uiteraard!) een groot sportliefhebber en in haar vrije tijd te vinden op het  voetbalveld als coach van heren 4 van U.S.V.V. Odysseus ’91 of voor de buis als haar favoriete club Ajax speelt. Een kort voorstelrondje.

Kun je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Nicky, 26 jaar en momenteel bijna klaar met mijn studie Applied Ethics. Na een prachtig jaar in 2016, waar ik eerst zes maanden in Azië heb rondgereisd en daarna een aantal maanden in Colombia heb gewerkt en gereisd, ben ik in februari 2017 met mijn master Applied Ethics begonnen. Die master heb ik net afgerond.

Mijn grote hobby (of zal ik het passie noemen?) is sport, en dan in het bijzonder voetbal. Ik speel, coach en kijk het graag. Dit seizoen werd ik met mijn eigen team van Odysseus ’91 met klinkende cijfers kampioen van de derde klasse (ik ben nog steeds aan het bijkomen van dat feestje), ik geef twee keer per week training aan Heren 4 van Odysseus (heel leerzaam, als vrouw voor een mannenteam staan) en als Ajax speelt zit ik voor de buis gekluisterd (het was afgelopen seizoen een ware emotionele rollercoaster). Ook heb ik vorig jaar een fantastisch bestuursjaar mogen doen bij mijn studentenvoetbalvereniging. De hele dag met voetbal bezig zijn en ondertussen vrienden voor het leven maken – twee van mijn favoriete dingen!


Wat was je motivatie om voor KICK-ES aan de slag te willen gaan?
Mijn bachelor Bedrijfscommunicatie deed me realiseren dat ik niet commercieel ben ingesteld, maar wel van schrijven houd. Combineer dit met een grote interesse in sport en enige ervaring in werken in de sport, en dit baantje lijkt op m’n lijf geschreven. Zelf aan de slag in de sportwereld staat ook op mijn wensenlijstje, dus wat is er beter dan inspiratie opdoen via KICK-ES en hier ook nog zelf aan meewerken?

Wat drijft je?
Tijdens mijn reis en mijn studie heb ik gemerkt dat ik heel boos word van onrecht. Daar hoop ik in mijn werk straks iets aan te kunnen doen. Tegelijkertijd vind ik het ontzettend frustrerend dat ik als individu relatief weinig aan dat onrecht kan doen. Gelukkig ben ik ook erg fanatiek ingesteld, dus hier moet vast een mooie baan uitkomen. Werken in de sport lijkt me al helemaal geweldig, maar wel iets waar dan ook een maatschappelijk randje aan zit.

Het liefst zou ik ook Krav Maga doen, tennissen, turnen, beachvolleyballen, paardrijden… maar een week kent helaas maar 7 dagen


Hoe omschrijven anderen Nicky?
Vrolijk, spontaan, oprecht. En een beetje druk, misschien.

Wat is je link met sport?
Liefde voor sport zat er al vroeg in; mijn ouders hebben elkaar leren kennen op de ALO, mijn broer heeft ALO gedaan en Derde Divisie gevoetbald, en mijn zus heeft in de Topklasse gehockeyd. Eigenlijk ben ik dus een beetje het kneusje van de familie, haha. Als excuus roep ik altijd dat ik verschillende sporten heb uitgeprobeerd, dus veel diverser ben dan zij: ik heb hiervoor geturnd, gehockeyd, gehandbald en Krav Maga gedaan. Het liefst zou ik nu ook nog Krav Maga doen, tennissen, turnen, beachvolleyballen, paardrijden… maar een week kent helaas maar 7 dagen. Ik houd het nu dus maar gewoon lekker bij voetbal.

 


Waar kun jij uren over praten?
Voetbal. Maar wel alleen als het team gewonnen heeft. Verloren wedstrijden kijk ik niet terug en wil ik ook niet bespreken. Dan vermijd ik sportnieuwssites voor een paar dagen en is het wel weer overgewaaid. Sommigen noemen dat een nepsupporter, maar ik zie het gewoon als zelfbescherming. Waarom zou ik mezelf vrijwillig chagrijnig maken? 🙂 

Welk sportevenement wil je zelf nog eens bezoeken?
Een wedstrijd van FC Barcelona. Camp Nou is zo gigantisch, Messi is zo goed, en ik ben gek op Spaans. Maar stiekem lijkt een wedstrijd in de Kuip me ook nog steeds een hele toffe ervaring. Hoe gaaf als het hele stadion mee schudt! Ik ben als Ajax-supporter helemaal niet tegen Feyenoord.

Heb je een bepaald motto?
Als je het niet probeert, kan het ook niet lukken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.