Events,  Netwerken,  Nieuws

Sportief netwerken, het nieuwe netwerken?

Vandaag ben ik (Esther) de dag gestart met een sportieve netwerkbijeenkomst. 
Ik kende Train & Connect al langer van naam, had hun bijeenkomsten ook al op deze site vermeld staan, maar het was me nog niet gelukt om er daadwerkelijk bij aanwezig te zijn.

Ook al heb ik de netwerktraining “Connecting with Confidence ontwikkeld, zelf ben ik nooit echt een actieve netwerkborrelganger geweest. Voor mij hoefde dat nooit zo.
Bij netwerken heb ik lange tijd de associatie gehad van gladde verkopers die visitekaartjes rondstrooiden op netwerkborrels. Zo’n persoon was ik niet, ben ik niet en wil ik ook niet zijn.

Inmiddels weet ik wel beter: netwerken is verbinden en het opbouwen en onderhouden van relaties. Dit leidt tot een kwalitatief netwerk, waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht.
Tegenwoordig vind ik netwerkbijeenkomsten een stuk leuker en zie ik er ook de meerwaarde van. Maar iemand die alle netwerkborrels afloopt, zal ik niet zo snel worden.

En hoe leuk is dan dit concept? Train & Connect is opgezet door drie Rotterdamse vrouwen: Stefana Boot, Sandra Jongenburger en Kim Ouwerkerk-Veenendaal. Drie vrouwen met drukke banen, sociale levens en niet altijd genoeg tijd om te sporten. Dit was de basis om Train & Connect op te richten.

Zelf houd ik ontzettend van sporten en wat ik het leuke vind van contacten leggen tijdens het sporten is dat eigenlijk ‘het masker’ weg is. Je leert nog veel meer de echte personen kennen. Nu is dat virtueel net wat anders omdat je iets minder interactie tijdens het sporten hebt, maar toch…wat was dit een leuke bijeenkomst!

We begonnen de sessie met een work-out onder leiding van Remi Brouns van Sportverloning.nl
Na afloop van de high intensity training en een voorstelrondje gingen we aan de slag met diverse stellingen en vragen. Vanuit daar werden alweer diverse connecties gelegd (die radertjes in mijn hoofd gaan dan altijd weer aan…😉).

Voor mij zeker voor herhaling vatbaar, hopelijk op nog veel meer verschillende manieren!
En voor de sportclubs- en verenigingen…..ik zie een interessante business case…win-win!

Illustratie door Femke van Voorthuizen van https://visualizeur.nl/

 

Wil je je hier ook bij aansluiten? Houd dan zeker de site van Train & Connect in de gaten.
Binnenkort organiseren ze ter uitbreiding van hun netwerk een bijeenkomst met veelal ondernemers uit Limburg. Op 9 juli vindt in de regio Rotterdam het eerste offline event plaats!

Wil je met meer plezier & vertrouwen aan een waardevol & krachtig netwerk bouwen? Schrijf je dan in voor de volgende online training Connecting with Confidence die plaatsvindt van 29 juni – 3 juli 2020. 

2 Comments

  • Kim

    Wat ontzettend leuk dat je een blog over ons hebt geschreven!! Super om te zien hoe enthousiast je bent en dat we je vaker gaan zien op toekomstige events 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.