Interview

Voorstelrondje op de redactie: Emma

Emma Meertens versterkt sinds kort de KICK-ES redactie. Tijd voor een voorstelrondje!

Kun je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Emma Meertens (20) en studeer momenteel SPECO Sportcommunicatie in Tilburg. Ik zit nu in het derde jaar en loop stage bij La Vuelta Holanda, de organisatie achter de Ronde van Spanje in Nederland. La Vuelta is een van de grootste wielerevenementen ter wereld en start aankomende zomer in Nederland, hoe gaaf is dat! Aan het begin van dit schooljaar heb ik eerst de minor Crossmediale Journalistiek gevolgd, omdat ik de ambitie heb om sportjournaliste te worden. Mijn ultieme doel: Dione de Graaff opvolgen bij de NOS.

Mensen om mijn heen noemen mij wel eens sportverslaafd, geen verkeerde verslaving lijkt mij. Zelf speel ik basketbal, een relatief kleine sport in Nederland. Ik train twee keer in de week en op zaterdag rijden we met het team heel Zuid-Nederland door om wedstrijden te spelen. Het kost dus wat moeite, maar ik houd ontzettend van het spelletje en zit in een super gezellig team.

Mijn hart gaat sneller kloppen van wielrennen, schaatsen en shorttrack. Vooral wielrennen en schaatsen heb ik meegekregen vanuit thuis. Inmiddels heb ik ook al flink wat wieler-, schaats- en schorttrackevenementen bezocht. Met de Tourstart in Utrecht (2014) als absoluut hoogtepunt. De gemoedelijke sfeer en het publiek dat helemaal uit zijn dak ging toen Laurens ten Dam voorbij kwam, dat vergeet ik nooit meer.

Wat is je motivatie om bij KICK-ES aan de slag te gaan?
Uiteraard omdat ik een sportgek ben. Maar vooral omdat ik dus de ambitie heb om journaliste te worden. Een voorwaarde hiervoor is: heel veel schrijven. KICK-ES biedt daar de perfecte gelegenheid voor. Daarnaast is het mooi om in contact te komen met mensen in deze wereld die kennis en ervaring hebben, want daar kan ik veel van leren. En: ik ben een tikkeltje feministisch en geloof in de kracht van de vrouw.

Wat drijft je?
Mijn doel is de wereld het juiste beeld te geven van wat er gebeurt. Mensen hebben het recht om te weten wat er speelt, zelfs als dit negatief is. Maar aan de andere kant betekent dit ook dat ik ook het positieve wil laten zien. Ik denk dat het belangrijk is om mensen te laten zien dat het ook goed kan gaan, dat we met z’n allen heel sterk zijn om te doen wat we willen en dat we vertrouwen mogen hebben in elkaar. Ik haal heel veel energie uit het opschrijven en doorgeven van mooie verhalen.

Hoe omschrijven anderen Emma?
Een harde werker, verstandig, geïnteresseerd en eigenwijs (hier ben ik het zelf niet mee eens 😉).

Waar kun je uren over praten?
Over Parijs-Roubaix, mijn favoriete wielerkoers, en muziek. Parijs-Roubaix is zo fantastisch om te zien, de gezichten van de renners zijn onbetaalbaar. Voor mij is een wielerwedstrijd als een goed boek of een mooi liedje, ik kan er uren naar kijken/luisteren. Mijn andere passie is muziek, in het bijzonder gitaarmuziek. Al heb ik een gitaarsolo honderd keer gehoord, ik hoor elke keer weer nieuwe dingen die mij fascineren.

Welke sportevenement wil je zelf nog eens bezoeken?
Dat vind ik een lastige vraag. Elk jaar komen er weer wedstrijden bij op mijn bucketlist. Een NBA wedstrijd lijkt mij heel gaaf, maar voor nu zou ik heel graag een schansspringwedstrijd of skiwedstrijd willen bezoeken. Bizar, hoe groot die stadions zijn onderaan de schans of piste!

Het je een bepaald motto?
Fuck it, ik doe het gewoon!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.