Esther's inspiratieboost

Het EK gaat beginnen

Zoals je misschien wel weet, ben ik een groot voetbalfan.
Dat begon op mijn 12de; het EK van 1988 was het eerste dat ik bewust meemaakte. Ik heb zelfs nog het album dat ik toen gemaakt had. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaak kreeg en krijg ik de vraag; wat heb jij toch met voetbal? Of waar komt de liefde voor voetbal vandaan?
Wellicht is het ’t oudste-dochter-syndroom, want ik keek vroeger altijd sport, samen met mijn vader. En dat was niet alleen voetbal, maar eerder dat jaar won Yvonne van Gennip drie keer goud op de Olympische Spelen van Calgary, een unieke prestatie. Vanwege het tijdsverschil, waren die wedstrijden altijd ’s nachts. En het is nog steeds een van mijn dierbaarste jeugdherinneringen: mijn vader maakte me dan wakker en dan zaten we samen de schaatsritten te kijken.

De liefde voor sport zat er dus al vroeg in.
Toen EURO 2000 in België en Nederland georganiseerd werd, wilde ik daar dus zeker bij zijn. Ik heb mij najaar 1999 aangemeld als vrijwilliger en tijdens het EK, nu dus 21 jaar geleden, liep ik in mijn kanariegele hostess-pakje rond. Een ontzettend mooie ervaring. De grootste “ontdekking” tijdens dat toernooi was dat er mensen waren die dit soort toernooien voor hun werk organiseerden. Dat wilde ik ook.

Inmiddels zijn we 21 jaar verder en heb ik aan veel mooie evenementen mogen meewerken. Voor mij is dit de 9de eindronde waar ik bij mag zijn. In diverse rollen, als supporter en voor werk. Voor mij is dit ook altijd een dilemma, omdat ik zelf groot Oranjefan ben en de wedstrijden dus wel wil zien.
Toen ik bijvoorbeeld last-minute voor het WK in Brazilië werd gevraagd om in São Paulo te werken (er was iemand uitgevallen), heb ik eerst nee gezegd, want ik zou al als supporter gaan. En toen zei ik dat ik wel kon komen, maar alleen tot en met de openingswedstrijd, want ik wilde per se naar de wedstrijd Nederland – Spanje. Dat was akkoord; het voordeel was dat ik daar de coördinatie van signage & stadium dressing deed en het zwaartepunt van dat werk ligt in de voorbereiding van het event.
 
Als mensen mij vragen hoe ik aan alle mooie opdrachten in de sport ben gekomen, dan zijn de twee tips die ik het vaakste geef: ga vrijwilligerswerk doen en vooral ‘werk aan je netwerk’.
Voor mij is dit altijd heel vanzelfsprekend geweest, al moet je je voorstellen dat social media in die tijd nog niet bestond. Contacten onderhouden op de manier zoals we dit nu doen, was destijds dus wat lastiger. Maar sinds de komst van social media is het ongelooflijk eenvoudig om contacten te onderhouden. Dus zorg ook dat je dat doet. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen hier toch minder mee bezig zijn en de waarde er ook lang niet altijd van inzien. Terwijl dit zo belangrijk is.

Speciaal vanwege het EK heb ik iets leuks voor je: je kunt mijn training “Connecting with Confidence”  tot en met komende zondag 13 juni met flinke korting aanschaffen; van € 127,- naar €69,- inclusief BTW.
Als je de training nu aanschaft, dan kun je ook nog meedoen met de live Q&A die vrijdag 18 juni plaatsvindt. Dit zal de laatste keer zijn dat deze mogelijkheid er is, want de live Q&A gaat daarna uit de training.
Dus grijp je kans en werk tussen de EK-wedstrijden door ook nog eens flink aan je netwerk😊

Ik wens je een fijn weekend en een mooi EK toe!
Mijn oranje outfit ligt al klaar🧡, ik kan niet wachten.

Hartelijke groet,
Esther