Esther's inspiratieboost

De beste investering…is die in jezelf

Vanochtend stond er weer een Personal Training op het programma. 
Zoals ik onlangs al deelde ben ik hier een aantal weken geleden mee begonnen. 

En om heel eerlijk tegen je te zijn: als je me dit een aantal jaar geleden had verteld, had ik je voor gek verklaard. Want waarom zou ik “zoveel geld” neerleggen om 1-op-1 met iemand te sporten?

Inmiddels denk ik daar volledig anders over; ik kijk tegenwoordig naar wat iets me oplevert, niet wat het me kost.
En wat levert het me dan op? 

 • een fitter lichaam
 • daardoor meer energie
 • een fijn gevoel na afloop (en het sporten zelf vind ik in de meeste gevallen ook gewoon lekker)
 • en vooral een stok achter de deur en dus accountability

Want zeg nou eerlijk: als jij een sportschool-abonnement afsluit voor twee tientjes per maand óf je gaat aan de slag met een personal trainer, wanneer denk je dat jij het beste resultaat boekt? (ok, wellicht in deze tijd niet het beste voorbeeld, maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel).

En zo werkt het ook met andere investeringen in jezelf. 
Hoe groter je investering qua geld/tijd/energie, hoe meer resultaat je daarmee boekt. 

Zelf heb ik de afgelopen jaren vele duizenden euro’s in mijn eigen ontwikkeling gestoken. En bij de eerste training weet ik nog dat ik dacht ‘oef, wat is dat veel geld’, maar na afloop heb ik me meteen ingeschreven voor de vervolgtraining. Ik had ontdekt dat wat het me opleverde vele malen groter was dan de investering die ik had gedaan. En ik spreek nu ook bewust over investering in plaats van kosten. Het is een investering in mezelf geweest. 

“De beste investering die je kunt doen, is die in jezelf”


En wat heeft het mij dan opgeleverd? Het is lastig om dit samen te vatten, maar ik ga toch een poging wagen:

 • Hoe belangrijk je mindset is en hoe je er zelf voor kunt kiezen om deze positief te houden. 
  En misschien denk je: ‘mindset’, weer zo’n modewoord. Maar maak er bijvoorbeeld eens ‘energie’ van. Als jij met positieve energie in het leven staat, dan komt er ook veel meer moois op je af. 
  Dit kun je veel makkelijker veranderen dan je denkt. Stel, je hebt een baaldag of je bent met het verkeerde been uit bed gestapt; als je je fysiologie verandert, dan verandert alles. Ga maar eens dansen, of lachen. Zelfs al is het nep-lachen, dan zul je zien wat er verandert. Probeer het zeker eens!
 • Dat je zelf verantwoordelijk bent voor alles wat er in je leven gebeurt; en natuurlijk gebeuren er soms dingen waar je zelf geen invloed op kunt uitoefenen, maar je kunt wel zelf bepalen hoe je hiermee omgaat.
  Word je slachtoffer van de situatie of kies je ervoor om het heft in eigen handen te nemen en er een positieve draai aan te geven?
  Ofwel: ben jij de bestuurder in de auto van jouw leven? En ook ik moet toegeven dat dit afgelopen jaar af en toe best lastig was, omdat ik (ook) het idee had dat ons stuur af en toe uit de handen werd gerukt, maar ook daarin heb je een keuze.
 • Hierop aansluitend: alles wat je aandacht geeft groeit.
  Dus aan jou de keuze waar jij je op focust….
 • En tenslotte misschien wel de belangrijkste: de ontdekking dat je zelf je grootste belemmering voor je eigen groei bent, zie ook de quote hieronder👇

Zoals in bovenstaande spreuk staat: of je nu denkt dat je het kan of dat je het niet kan, je hebt altijd gelijk…. 

Laat die even op je inwerken.

De afgelopen week stelde ik aan wat dierbare mensen om me heen de vraag wat mij nou uniek maakte (aanrader om ook eens te doen); en de drie antwoorden die het vaakst terugkwamen waren: drive, doorzettingsvermogen en doelgerichtheid. O ja, en wat ook vaak genoemd werd was ‘verbinder’. 
En dat klopt: als ik iets wil, dan ga ik daar ook volledig voor. En dan weet ik dat ik dat ook kan bereiken. Maar ik weet ook dat dat wel eens anders is geweest.

Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een nieuw programma voor vrouwen in de sport; vrouwen die voelen dat ze nog lang niet alles uit zichzelf halen; die beren op de weg zien, die het idee hebben dat ze klaar zijn voor een volgende stap, maar niet goed weten hoe ze die moeten nemen. Vrouwen die met veel meer zelfvertrouwen hun werk willen doen. Die de wereld willen laten zien wat zij waard zijn! 

Binnenkort zal ik hier meer over delen; de eerste versie wordt een pilot-programma (met een pilot-investering😉) waarvoor een beperkt aantal plekken beschikbaar is. 
Zelf heb ik al een aantal vrouwen in gedachten die ik hier graag bij zou willen hebben; en dat is alleen al omdat ík graag meer van deze vrouwen zou willen zien. Die zal ik persoonlijk uitnodigen.

Wil jij ook op de hoogte blijven en als eerste geïnformeerd worden over dit programma? Reageer dan even op deze mail; je zit nog helemaal nergens aan vast, maar je krijgt dan wel als eerste de mogelijkheid om je interesse kenbaar te maken.
Kleine noot: voordat we gezamenlijk aan de slag zouden gaan, is er wel eerst een intake om te kijken of dit daadwerkelijk het juiste programma voor jou is en of ik denk dat je in de groep past. Want twee van de punten die bij mij ook vaak genoemd werden zijn ‘eerlijk en direct’ en als ik denk dat iets anders beter bij je past, zal ik dat ook zeker zeggen.

Het is weer een lange mail geworden; mocht je tot hier zijn gekomen: dankjewel voor de tijd die je hierin hebt gestoken! 😊
En ik wens je een heel fijn weekend toe! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.