Esther's inspiratieboost

Wat wil jij nog leren?

Vanochtend had ik mijn vierde kickboksles.
Voor mij is (kick)boksen iets dat ik al veel langer wilde doen, maar dat er elke keer niet van kwam. 
Onlangs was ik daar helemaal klaar mee en besloot ik online te zoeken naar mogelijkheden en heb ik meteen 10 privé-lessen geboekt bij een kickboks-kampioen.

Allereerst natuurlijk omdat mij dit heel leuk leek; maar er waren nog een aantal redenen dat ik voor deze optie heb gekozen:
✅ ik wilde weer fitter worden 
✅ ik leer graag van een expert
✅ personal training zorgt voor accountability
✅ ik daag graag mezelf uit (en word ook graag uitgedaagd)

Als je mij inmiddels een beetje kent, dan weet je dat ik dit op allerlei gebieden doe. 
Zo ook online. Waarschijnlijk weet je wel dat netwerken en zichtbaarheid mijn stokpaardjes zijn. Ik moedig anderen hier graag in aan, omdat ik weet wat het mij heeft opgeleverd om dit te doen. En als dit voor mij zo werkt, dan kan dit voor jou ook werken. 

Vorige week deed ik bijvoorbeeld de online curus #longstoryshort van Charlotte van ’t Wout. Deze cursus gaat over het maken van stories op Instagram. 

Ik had deze cursus 2,5 jaar geleden ook al gevolgd en kwam erachter dat het inmiddels de derde keer was dat ik mee deed aan deze cursus (ze heeft altijd een heel aantrekkelijk aanbod voor oud-cursisten waardoor je nog makkelijker denkt ‘ik doe weer mee’). 

En dan kun je denken: jeetje, weet je na 2 keer nog steeds niet hoe het werkt, dat is slecht. Maar dit is de manier hoe het voor mij werkt👇

▶  Je krijgt bij een training altijd veel informatie. En op elk moment haal je er andere zaken uit die voor jou relevant zijn. De eerste keer dat ik de cursus volgde, was ik bijvoorbeeld nog nauwelijks met mijn hoofd op Instagram Stories geweest; inmiddels doe ik dit regelmatig (wil je me volgen, dat kan hier) en tijdens een van de live Q&A’s waren er veel deelnemers die het doodeng vonden om met hun gezicht op stories te komen. Dat was ik destijds ook en nu pas besefte ik eigenlijk welke stappen ik hierin had gezet. Ik kon me nu dus op andere punten richten.

▶ Verandering kan in eerste instantie leiden tot chaos; je kunt je overwhelmed voelen door de grote hoeveelheid informatie (zie ook de illustratie hieronder). 
Wat mij helpt in dit soort situaties is: al haal ik er één waardevolle tip uit, dan is het ’t voor mij al waard geweest (en ik moet wel zeggen dat dat ook ook van de investering afhangt).
Ik richt me in ieder geval op maximaal drie punten waarmee ik aan de slag ga. En als ik die onder de knie heb, dan pak ik de volgende punten.

▶ Bij herhaling denk ik tegenwoordig niet “O dat weet ik allang” maar in plaats daarvan “wat fijn dat ik dit nu onder de knie heb”  of “hoe kan ik dit zelf integreren in mijn activiteiten of hoe kan ik dit verbeteren?”
Ik ben dus al verder in het veranderingsproces (zie illustratie).

 

Daarnaast is weten niet hetzelfde als doen.
Ik weet bijvoorbeeld ook heel goed hoe ik een sixpack moet krijgen……….(dit hoef ik verder niet aan te vullen denk ik😉).

Zoals ik vorige week al schreef, bestaat falen niet in mijn woordenboek, maar zie ik het als een First Attempt in Learning

Dit geldt bij mij bijvoorbeeld ook in zichtbaarheid; denk niet dat ik geen drempels of zelfs bergen heb moeten overwinnen….bijna elke dag geef ik mezelf een letterlijke KICK-ES omdat ik bepaalde doelen heb. Én omdat ik mezelf de permissie heb gegeven om dingen uit te proberen, te testen. 
Iets dus niet als mislukking zie als ik bijvoorbeeld een nee krijg of misschien zelfs helemaal geen reactie. Maar dan kijk ik wat ik ervan kan leren en het zo een volgende keer beter kan doen.

Zo was het vanochtend ook met mijn kickboks-sessie. Voor mij was het af en toe echt chaos, mijn handenwerk in combinatie met mijn voetenwerk, mee bewegen, ook nog kijken en dan al die verschillende stoten…op hoog tempo was mijn techniek weer helemaal weg…
Maar dat is zo logisch. Vergelijk het eens met autorijden; of het leren van een vreemde taal; dat heb je ook niet in één uurtje onder controle. 

En waarom verwachten we bij bijvoorbeeld netwerken of zichtbaar zijn dit dan wel? 

Wat is het dat jij nog graag wilt leren? 
En hoe kun je jezelf hierbij uitdagen? 

Wil jij hierover met mij sparren? 🥊
De komende weken heb ik nog plek voor een aantal gratis inspiratiesessies van 30 minuten. Wil je hiervoor in aanmerking komen? 
Meld je dan hier aan.  

 

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.