Esther's inspiratieboost

Dan verdien je het ook niet

“De netwerk-kikker wakker kussen: vrouwen en hun netwerk, over de betekenis van netwerken in relatie tot de carrière van hoogopgeleide vrouwen”

Afgelopen vrijdag keek ik online naar de verdediging van het proefschrift van Jeanne Martens met bovenstaande titel. Tijdens de verdediging heb ik zelf driftig meegeschreven. 

Een aantal punten wil ik graag met je delen:

  • De term ‘netwerkbewustzijn’ kwam veelvuldig naar voren. Veel vrouwen blijken zich niet bewust van hun netwerk en wat de rol van het netwerk is bij het realiseren van bepaalde doelen.
  • Mannen scoren significant hoger op netwerkbewustzijn en op bewust netwerken en tevredenheid dan vrouwen.
  • Vrouwen vertonen een lagere netwerktevredenheid dan mannen en hoe actiever het netwerkgedrag hoe hoger de tevredenheid.
  • Een belangrijk aspect dat topvrouwen inbrengen is hun zichtbaarheid in de organisatie en in de netwerken. De respondenten geven aan dat zichtbaar zijn en je ambitie kenbaar maken, maar ook laten zien wat je betekent voor het bedrijf cruciaal zijn om carrière te kunnen maken. Anderen moeten weten wat je kunt en wat je wilt.


Voor mij zijn deze conclusies niet verrassend, dit zijn precies redenen dat ik de online training “Connecting with Confidence” heb ontwikkeld. Morgen gaat  deze weer van start.
Voor de mensen die mij nog niet zo goed kennen: mijn netwerk bracht mij opdrachten bij o.a. het FIFA WK Voetbal, de Olympische Spelen, het EK Vrouwenvoetbal en Tomorrowland Winter. Mijn netwerkgedrag is zoals je je kunt voorstellen heel actief en mijn netwerktevredenheid is heel hoog en ik besef meer en meer hoe waardevol mijn netwerk is.

En ik ga je nu even die “KICK-ASS” (of KICK-ES) geven.

Want ik zie te veel vrouwen aan “hoop-strategie” doen.
Vrouwen die hopen dat een “Open to work” button op LinkedIn ze aan een nieuwe baan/opdracht gaat helpen. Dat is voor mij hetzelfde als vrijgezel zijn, een nieuwe partner willen vinden en hopen dat ie een keer toevallig aanbelt (misschien lukt dat als je veel pakjes bestelt, maar de kans is niet zo heel groot).

Vrouwen die misschien wel één keer een oproep doen, maar als dit dan niet tot het gewenste resultaat leidt, het er maar bij laten zitten. Afgelopen week nam ik mijn eerste podcast op (die binnenkort uitkomt) en ik geef hierbij het volgende voorbeeld.
Vergelijk het met een baby die leert lopen. Het zou wat zijn als die bij de eerste keer vallen denkt: ‘nou, dat is dus echt niets voor mij, dat lopen, ik blijf de rest van mijn leven maar gewoon zitten en kruipen’. Succes gaat om één keer vaker opstaan dan je gevallen bent; en daarom moet je durven vallen. En als jij na één keer vallen al opgeeft…tsja, dan verdien je het ook niet in mijn ogen.

Vrouwen die met mij connecten via bijvoorbeeld LinkedIn en lid worden van de KICK-ES Facebookgroep en dan onderduiken, zich helemaal niet laten zien. Ik vraag me dan oprecht af waarom je lid wilde worden van deze groep. Want wat je erin steekt, dat haal je er ook uit. En als je iets hierin nog lastig vindt, dan zou ik het prettig vinden als je me hierover mailt, dan kunnen we hier wellicht samen iets aan doen. 

En tenslotte vrouwen die weten dat ze in zichzelf zouden moeten investeren, maar dit niet doen en maar aan blijven rommelen en blijven hopen op een doorbraak. En daarmee wens ik je veel succes, want ik gun het je zeker, maar ik acht de kans niet heel groot.

“If you want a change, be the change”

Mocht een van bovenstaande voorbeelden op jou van toepassing zijn, dan weet je dat maar al te goed. En ik ga heel eerlijk tegen je zijn; ik vrees dat het de komende maanden alleen maar lastiger gaat worden in onze branche; er is in ieder geval nog veel meer concurrentie. Dus het gaat nóg belangrijker zijn om jezelf te laten zien. En hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. Hoe eerder je gaat zaaien, hoe sneller je kunt oogsten.

Je kunt je tot dinsdag 12:00 inschrijven voor de online training Connecting with Confidence. Een training waarin je mijn beste tips krijg en leert hoe je met meer plezier & vertrouwen aan een waardevol & krachtig netwerk kunt bouwen. 
Je investering is € 69,- incl. BTW en ongeveer vier uur van je tijd.
Oud-deelnemers hebben mij als feedback gegeven dat ie het veelvoudige waard is, maar ik houd het (op dit moment) bij deze prijs.

Een investering in je toekomst.
En ook nog eens zonder risico, want vind je de training helemaal niets, dan krijg je zonder problemen je geld terug. 

Ik weet dat het deze week mooi weer wordt; ook dat is geen excuus, want je kunt de training de komende 30 dagen geheel in je eigen tempo volgen. 

Dus…ben jij klaar met die excuses en ga jij investeren in je toekomst? 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.