Esther's inspiratieboost

Durf jij een beginner te zijn?

Vanuit de Businessclass Lounge op het vliegveld van Kuala Lumpur (ja, dat klinkt lekker decadent, I know) typ ik deze Inspiratieboost.
En terwijl ik dit typ, moet ik een beetje om mezelf gniffelen. Want businessclass vliegen, in zo’n lounge zitten, dat is toch voor grote mensen? Voor echte zakenlui?

Ja, dat kun je zelf op je 47ste nog hebben….want dat is de leeftijd die ik deze week aantikte. Waar ik er een aantal jaar geleden niet om stond te springen om mijn leeftijd te delen, ben ik er tegenwoordig helemaal ok mee. Level 47 bereikt! 🥳
In goede gezondheid en ik besef ook elk jaar meer dat dat niet vanzelfsprekend is. Dus op naar een nieuw level!

Deze week was ik in Maleisië om een workshop te geven voor UEFA Assist: Football for Women. UEFA Assist is opgezet om de kennis die we in Europa hebben opgedaan te delen met andere confederaties (de andere UEFA’s om het zo maar te zeggen); om te leren van elkaars ervaringen; om gezamenlijk het voetbal verder te ontwikkelen. Een van de programma’s is Football for Women; een programma dat enerzijds gaat om het empoweren van de vrouwen in het voetbal en anderzijds om het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te trekken.

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik helemaal ga stuiteren van het empowerment-deel.

Vandaag was de laatste dag en ik vlieg dus zo naar huis. Terwijl ik over het vliegveld liep, kreeg ik ineens een inzicht.

Ik krijg tegenwoordig heel vaak de opmerking ‘dat het wel erg lekker met mij gaat’. En dat klopt, er gebeurt op dit moment heel veel moois. Maar wat ik met je wil delen is dat dat écht niet vanzelf is gegaan. Achter de schermen wordt er hard gewerkt, ook aan mijn eigen empowerment.
Zelf ben ik onlangs in een jaartraject gestapt met een flinke investering in tijd, energie en geld. Omdat zij mij nog groter ziet dan ik mijzelf zie. Omdat ik voel dat ik van haar kan leren. Omdat ik het idee heb dat er nog heel veel meer mogelijk is.

En dat komt doordat ik mezelf toe heb gestaan om te leren; om weer volledig een beginner te zijn; om te vallen en weer op te staan. Vaak denken we dat als we een bepaalde leeftijd bereikt hebben, we het allemaal moeten weten en om alleen maar dingen te doen die we aan onze ‘status’ en leeftijd verplicht zijn.

Maar wat als je jezelf nou eens toe zou staan om écht weer eens beginner te zijn?
Met de nieuwsgierigheid van een kind; je jezelf die ontdekkingsreis gunt?

Voor mij is het dus geen toeval dat er nu zoveel moois op mijn pad komt….ik weet wat ik ervoor gedaan heb en nog steeds doe. En ja, ik ben dus ook bereid om op mijn bek te gaan op mijn 47ste.

Al heb ik nooit echt heel veel gevoel gehad bij het glazen plafond (in mijn ogen zijn die belemmeringen er alleen maar als je erin gelooft), is mijn motto dit nieuwe levensjaar van ‘the glass ceiling’ naar ‘the sky is the limit’.
Doe je mee?

Tenslotte: op mijn verjaardag deelde ik op mijn socials een no-brainer birthday aanbod.

Twee masterclasses voor de prijs van mijn leeftijd:

  • Connecting with Confidence
  • Personal Branding

De birthday offer is inmiddels verlopen, maar je kunt deze twee Masterclasses nog steeds aanschaffen.
Deze worden gegeven op
·       Maandag 27 februari van 20:00 – 21:30
·       Donderdag 2 maart van 20:00 – 21:30

Schrijf je in via de groene button hieronder!

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.