Esther's inspiratieboost

Zullen we wat afspreken?

In 2023 wil ik geen vrouw meer horen klagen over de loonkloof of over de oneerlijkheid die vrouwen ervaren.
Natuurlijk vind ik het ook onterecht dat vrouwen minder betaald krijgen; en ook hoe het werk van vrouwen in de meeste gevallen gepercipieerd wordt ten opzichte van dat van mannen.

En ik vind het oneerlijk dat minder gekwalificeerde mannen soms projecten draaien die bescheiden, maar heel goed gekwalificeerde vrouwen beter zouden kunnen doen.

Maar in klagen daarover, het analyseren van onrecht, in het verzinnen van maatschappelijke oplossingen gaat heel veel energie zitten.

Als we nou eens alle energie die we steken in het betreuren van de loonkloof nu eens steken in onszelf?

▶ Laat jezelf zien
▶ Vraag de beloning die je waard bent
▶ Wacht niet tot je gevraagd wordt, maar bied jezelf aan

Want daar hebben wij vrouwen zelf nog flinke stappen te zetten. Als je die stappen zet, oefen je heel direct invloed uit op de positie van in ieder geval één vrouw, die toevallig ook nog eens de belangrijkste is in je eigen leven.
En indirect ben je daarin ook nog eens een heel mooi voorbeeld voor anderen.

Hoeveel vrouwen ik zie en spreek die ‘het allemaal niet zo bijzonder vinden wat ze doen’ of ‘nee, ik wil mezelf niet laten zien’ (en ja, guilty…been there, done that)

En nee: het gaat er niet om dat je jezelf groter maakt dan dat je bent, maar wel dat je jezelf zo groot maakt als je bent!

Vind je dit nog wat ingewikkeld en voel jij dat jij hier in 2023 nu eens écht mee aan de slag wil? Reageer dan even op deze inspiratieboost.

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost