Events,  Netwerken

Succesvolle eerste editie van sportief netwerken op het water

Eind juni vond de eerste sportieve netwerkbijeenkomst plaats, georganiseerd door Silke Bongers en Hester Ozinga. Naar aanleiding van deze dag schreef Silke een verslag voor KICK-ES over dit bijzondere event. Hieronder lees je haar hele verhaal!

Nadat ik persoonlijk al had ervaren hoe leuk, inspirerend én nuttig het is om online, onder andere via KICK-ES, in contact te komen met mensen die op dezelfde golflengte zitten als jij, leek het me heerlijk om dat ook real-life te kunnen doen. Tijdens een ongedwongen en sportief netwerkevent, zodat het geforceerde van het netwerken eraf is, en je door actief bezig te zijn automatisch in contact komt met sportieve ondernemers zoals jijzelf.

Hester Ozinga dacht daar precies hetzelfde over. Dus besloten we de handen ineen te slaan en een kleinschalig sportief netwerkevent op te zetten, waarbij we elkaar op een verantwoorde manier eindelijk weer live konden ontmoeten. Want daar hadden we na een aantal maanden thuiswerken en heel veel online meetings (leuk detail: Hester en ik hebben elkaar online leren kennen, via de KICK-ES community) een enorme behoefte aan.

We besloten snel actie te ondernemen, wat betekende dat we twee weken na het uitspreken van ons plan op het water stonden bij Watersportcentrum Muiderberg. Met vier sportieve dames, die allemaal een eigen business runnen, trapten we de dag af met een kop koffie en een kennismaking voordat we het water opgingen. Onder het genot van een heerlijk zonnetje vermaakten we ons ruim anderhalf uur met windsurfen. Voor een aantal van ons de eerste keer en voor een aantal van ons een koud kunstje. Heerlijk om ongedwongen met de wind door je haren over het water te razen.

Vlnr: Nienke Veenstra, Silke Bongers, Hester Ozinga en Femke van Straten

Na afloop van het actieve gedeelte kwamen we tijdens de lunch iets dieper met elkaar in contact door onder andere al dan niet inspirerende verhalen te delen over onze ervaringen in de sportwereld, op het gebied van ondernemerschap en in onze carrière en het leven in het algemeen. We sloten de dag af met een kijkje achter de schermen bij de zeilmakerij van Marianne den Hartog, voor ik weer op de OV-fiets sprong richting het station van Weesp.

Wat heeft deze dag me opgeleverd? Naast het leren kennen van een aantal fijne en inspirerende vrouwen, heb ik iets meer geleerd over de watersport, mijn eerste meters in het windsurfen gemaakt – wat zéker naar meer smaakt, een aantal uitdagingen in mijn business kunnen bespreken, twee heerlijke ritjes op de fiets (alleen de route naar Muiderberg is al een aanrader 😉) en daarnaast de voldoening van actief bezig zijn terwijl ik tegelijkertijd mijn netwerk uitbouw. Ik kijk dus weer uit naar het tweede event in augustus!

Op donderdag 6 augustus vindt de tweede editie plaats van sportief en casual netwerken. Nog één keer in Muiderberg, omdat het hartje zomer de ideale uitvalsbasis is om sportief bezig te zijn op het water terwijl je in contact komt met like-minded ondernemers. Met volop ruimte om actief bezig te zijn, de uitdagingen in je carrière te bespreken, geïnspireerd te raken en je netwerk uit te breiden met mensen die net als jij sportieve ondernemers zijn.
Wil jij erbij zijn? Tot 1 augustus krijg jij als lezer van KICK-ES 10% korting met de code KICKES! Via deze link bestel je je ticket.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.