Esther's inspiratieboost

Over drive & doorzettingsvermogen gesproken….

Afgelopen weekend zat ik met tranen voor de tv. 
En ik moet je zeggen dat ik de laatste periode heel weinig tv heb gekeken, je wordt daar in deze tijd toch niet echt vrolijk van. Ik had echter een tip gekregen over een Netflix-documentaire die ik moest gaan zien: Maiden.

Maiden is een documentaire over de eerste vrouwelijke bemanning die in 1989 meedoet aan de Whitbread Round the World Race, tegenwoordig bekend als de Ocean Race. 
De vrouwen die deze race voeren, onder andere initiatiefnemer Tracy Edwards en de Nederlandse Tanja Visser, komen uitgebreid aan het woord en we zien de originele beelden van de race voorbij komen.

Tracy Edwards had een droom: ze wilde met een compleet vrouwenteam deze zware zeilrace afleggen. Ze werd voor gek verklaard, totaal niet serieus genomen, er werden veel grappen over gemaakt, maar dit weerhield haar niet om haar doel te bereiken.
Toen de financiering heel lastig bleek (want wie wilde deze ‘kansloze missie’ nu steunen), nam ze zelfs een hypotheek op haar huis om een tweedehands boot te kunnen kopen. Het vrouwenteam heeft deze boot zelf race-klaar gemaakt, ze werden loodgieter, elektricien, ze schilderden, deden alles zelf.¬†
En toen moest de race nog beginnen.

Ik zal niet teveel vertellen en ook niet zeggen wanneer bij mij de tranen kwamen, ga vooral de documentaire zelf bekijken. Naast Netflix is deze sinds gisteren ook te zien in een aantal bioscopen. 

En waarom deel ik dit met je?
Deze vrouwen hadden een heel helder doel voor ogen. Ze werden totaal niet serieus genomen, werden bespot, hebben ongelooflijk veel risico’s moeten nemen om √ľberhaupt aan de race te kunnen beginnen, maar ze gingen ervoor; over doelgerichtheid, drive, doorzettingsvermogen en dedication gesproken.¬†

Een van de quotes uit Maiden wil ik jullie niet onthouden:

If you believe in everything that people tell you you can’t do, what would humankind have achieved?¬†

Veel van de vrouwen die ik interview voor KICK-ES hebben deze eigenschappen ook. Ze laten zich niet uit het veld slaan bij tegenslag of het eerste commentaar. En dit zijn de vrouwen die we nodig hebben om verandering te krijgen; verandering die zo hard nodig is. 

En helaas zijn er ook nog teveel vrouwen (en¬†ook mannen hoorūüėČ) die een doel hebben, maar zich laten leiden door¬† commentaar, de angst voor afwijzing of andere beren die ze op de weg zien. En dan vraag ik me af hoe graag je het eigenlijk wilt.¬†

Hoe zit dit bij jou?
Als je weer eens een tegenslag hebt, denk dan aan die dappere en stoere vrouwen op Maiden en wat zij hebben moeten doorstaan om hun doel te bereiken. Wedden dat jouw issue daarbij in het niet valt?  

Donderdag 30 juli om 12:00 ga ik hierover live in gesprek met Wendy Roozendaal, sport-, arbeids- & organisatiepsycholoog.  
Hoe ga je om met tegenslag? Wat houdt mensen tegen om hun doelen te bereiken? Wat kunnen wij vrouwen anders doen? En welke stappen kun je zetten als je ergens vastloopt? Dit zijn een paar van de onderwerpen die wij zullen bespreken. 
Het gesprek is te volgen via de KICK-ES Facebook-groep. 

Heb jij het idee dat je nu al te lang stilstaat en is het voor jou tijd om hiermee aan de slag te gaan, dan is mijn mentorprogramma misschien wat voor jou. Interesse? Boek dan een discovery call via de link.

 

 

 

 

 

Wil jij de KICK-ES Inspiratieboost voortaan ook ontvangen? Schrijf je dan hier in

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.