Van blunder tot blessing

Van blunder tot blessing: Een cruciale ‘slip of the tongue’

Wie is het niet overkomen; in de verkeerde trein stappen, een reply to all sturen die alleen voor die ene collega bestemd was of op het laatste moment ontdekken dat je iets cruciaals bent vergeten. Dat je denkt: oh nee, sufferd! Soms leidt zo’n blunder tot nieuwe kansen en wordt het een blessing. Lees hier over de blunder en de blessing van Roelien Piron.

Roelien Piron is oprichter en CEO van Mind5 Training BV. Ze ontwikkelde de Mind5©M.E.T.H.O.D© waarmee changemakers leren hoe ze hun doelen effectief kunnen bereiken. Daarvoor werkte ze 12 jaar in de sport, onder andere als managing director van een bedrijf in sponsoring consultancy. Als topsporter deed ze mee aan Europacups in freestyle skiën en was ze captain van het Nederlands team ultimate frisbee.

‘In 2016 ben ik gaan ondernemen en richtte ik Mind5 Training op met als doel mensen over de hele wereld te helpen hun optimale prestatieniveau te vinden. In 2019 besluit ik internationaal een online programma uit te rollen. Met succes, we krijgen reacties uit diverse landen, zoals Zuid-Afrika, Singapore en Australië. Maar Engeland springt eruit. Ik neem een Engelse communicatiemanager in dienst om alle aanvragen in goede banen te leiden. Op een dag zegt Emily tegen mij dat ik ben uitgenodigd voor een bijeenkomst over mental wellbeing in het House of Lords.’

‘Die bijeenkomst valt midden in een drukke periode. Eerst ben ik een week voor klantbezoek naar Portugal, de week daarop verhuizen we met Mind5 en de dag na de verhuizing reizen we naar Londen. Emily heeft alles geregeld en praat me bij tijdens de vlucht. Zo heeft ze uitgezocht dat ik vooral een dame moet spreken die op de bijeenkomst een van de keynote speakers is; een voormalige executive bij een grote bank en mental wellbeing coach.’

Iedereen kan de inhoud van mijn koffer bekijken

‘We logeren in een Airbnb op een uur reizen van het House of Lords. Dus vroeg op en de drukke ochtendspits in. Na een stressvolle metrotocht, waarbij we ons voelen als sardientjes in een mantelpak met onze rolkoffers, moeten we bij het House of Lords door de beveiliging. Het gekke is dat de schermen waarop de inhoud van de bagage is te zien, naar het publiek gedraaid staan. Iedereen kan dus de inhoud van mijn koffer bekijken. Ik heb niets te verbergen, maar het valt me op omdat sociale veiligheid een van onze kernwaarden is. We gaan nog gauw even naar het toilet en praten na over dit gebrek aan privacy. ‘Stel je voor dat ik een dildo in mijn koffer had liggen!’, grap ik tegen Emily.’

‘Na afloop van de bijeenkomst ga ik op zoek naar de dame die ik graag wil spreken. Een keurige mevrouw in mantelpak met gouden sieraden. Haar presentatie met de titel ´Let´s be more human´ is me bijgebleven, dus ik geef haar een compliment. ´Maar wij hebben elkaar al ontmoet, in het toilet´, onderbreekt ze mij abrupt. ´Je had helemaal gelijk over het gebrek aan privacy!’ Ik stamel: ‘Eh yeah, alright. We all say such silly things from time to time’.

Voordat ik de kans krijg me opgelaten te voelen, breekt ze het ijs. Ze opent voorzichtig haar nette blouse en wijst op de hartslagmeter die ze om heeft om haar stressniveau te meten. We wisselen gegevens uit, houden online contact en ze nodigt me uit op haar boot in Nederland. Enkele maanden later word ik door de organisatie van haar volgende evenement benaderd met de vraag of ik keynote speaker wil zijn.’

Heb je ook een blunder begaan die uiteindelijk een blessing bleek en wil je die met ons delen? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@kickes.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.