Esther's inspiratieboost

Een bijzondere opdracht….

De week is weer voorbij gevlogen; dat krijg je met een vrije dag tijdens de week. 
Hopelijk heb je een mooie week en leuke Koningsdag gehad. 

Ik heb er eentje gehad om niet snel te vergeten. 
Een aantal weken geleden werd ik door het team van Thinc ahead benaderd met de vraag of ik al plannen had op 26 en 27 april en of ik hun Koningsdag-team wilde komen versterken. 
Nou…wilde plannen waren er (uiteraard) niet en dit wilde ik natuurlijk graag doen.

Mijn belangrijkste taak was het coördineren van een deel van de Mobility Karavaan, de auto’s waarmee het Koninklijk gezin aan zou komen op de High Tech Campus in Eindhoven. 
Ik mocht het startsein geven aan Koning Willem-Alexander om te gaan rijden met de Daf Kini. Zoals in de commentaren bij onderstaande foto al stond: voor één keer in mijn leven had ik de regie over het Koningshuis😉
En als je even wilt lachen, kijk dan zeker even naar de Lucky TV over de aankomst van het  Koninklijk gezin. 

Wat ik vooral merkte is hoezeer ik de live events had gemist; hoe heerlijk het was om gewoon on site rond te lopen (30 kilometer in 2 dagen😅), om neergezet te worden met een draaiboek en de vrijheid ‘om het gewoon te gaan regelen’; om dat ook gewoon te doen en vooral zorgen dat je heel flexibel blijft want als het Koninklijk gezin aankomt én er een live tv-registratie is, dan weet je dat er vaak nog van alles wijzigt (en dat was dus ook zo). Maar dat maakt het werk juist ook zo leuk. 
Het waren twee fantastische dagen😉

Dit was natuurlijk helemaal niet het onderwerp van deze Inspiratieboost, maar ik vond het te leuk om niet te delen. 

Wat ik hierover wel wil zeggen is dat deze opdracht uit mijn netwerk kwam; door de gunfactor, door mijn ervaring en doordat ik top of mind was denk ik dat ik deze opdracht heb gekregen (maar ik moet nog even navragen of dat echt zo was, haha). 

Onlangs deelde ik al dat ik een (gratis) ebook “de 9 do’s & don’ts bij het netwerken” heb geschreven. Ik kreeg deze week de volgende reactie:

“Het heeft me heel wat eye-openers opgeleverd. Bijvoorbeeld dat het belangrijk is om mensen met elkaar te connecten en hier niet altijd perse zelf direct iets uit te hoeven halen. Kortom, heel interessant!”

En dat is wat netwerken voor mij is; mensen bij elkaar brengen, met elkaar in contact brengen, verbinden. Dat is voor mij ook een van de redenen dat ik destijds gestart ben met de KICK-ES Community. Mede omdat vrouwen vaak minder goed zijn in netwerken en er de waarde lang niet altijd van inzien. Terwijl het juist zo belangrijk is, zeker om meer vrouwen op topposities te krijgen. En als je het hier niet mee eens bent, niet boos op mij worden, hier is onlangs een wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Zie het als een oproep om te laten zien hoe het anders kan! 

Deze week bereikten we het mooie aantal van 250 vrouwen in de groep. En mooier nog; kreeg ik weer een aantal berichten over wat de groep al gebracht heeft. Een oproep in de groep voor vrouwelijke bestuursleden leidde tot twee mooie samenwerkingen; er zijn al veel waardevolle connecties gelegd en zelfs vriendschappen ontstaan.
Zit jij al in de KICK-ES Community en heb jij een bijzondere anekdote over wat het jou gebracht heeft? Stuur mij dan even een berichtje, dat vind ik leuk om te lezen. 
En ken jij andere vrouwen in de sport voor wie de groep interessant kan zijn? Nodig ze dan zeker uit.

Ik wens je een fijn weekend toe!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.