Esther's inspiratieboost

Een kwestie van geluk

Een deelnemer aan mijn Mentorprogramma was compleet aan het stralen tijdens onze afgelopen sessie. “Alles valt ineens de goede kant op.”

Toeval? Geluk? Of gewoon omdat ze besloten heeft om in zichzelf te investeren en vooral om de stappen te zetten die daarbij horen?

Ik geloof in dit laatste. Geluk dwing je ook af.

Ik herinner me het gesprek met een van de eerste personen die ik interviewde voor KICK-ES, Leoni Blokhuis, oprichter van managementbureau in het vrouwenvoetbal Flowsports. En dit is wat zij tijdens ons interview zei:

“Geluk dwing je af” is een quote die ik vaak gebruik. In 2014 wilde ik graag bij het Holland Heineken House werken. Dat was voor mij de meest originele en goedkope manier om bij de Olympische Spelen aanwezig te zijn én ik kon ook nog eens aan mijn netwerk werken. In eerste instantie stond ik op de ‘twijfel’-lijst, maar ze zagen mijn gedrevenheid en hebben voor mij een functie gecreëerd. 
Ik mocht dus naar Sochi en kreeg opmerkingen als “ Jij hebt altijd ook zoveel geluk”. Dus ik reageerde met de vraag of hen dit dan ook tof had geleken. “Natuurlijk” was het antwoord.
Dus ik vroeg: “Maar heb jij dan ook gesolliciteerd?” En het antwoord was dan “nee”.
Mijn reactie was: ”Hoe kun je dan zeggen dat ik altijd geluk heb; je moet wel een stap zetten om iets te kunnen bereiken.” Je moet het wel gewoon doen!

En dat heeft Leoni ook gewoon gedaan toen ze Flowsports oprichtte.
Ja, ze heeft inderdaad ‘geluk’ gehad met de prestaties van de OranjeLeeuwinnen in de afgelopen jaren. Maar ze heeft ook keihard gewerkt, veel risico’s genomen en doorgezet waar bijna niemand haar in eerste instantie serieus nam.

Dit kwam ook weer naar boven toen ik afgelopen week een mail kreeg van een oud-deelnemer van de Connecting with Confidence training.

Onlangs had ik mijzelf voor een netwerkgesprek uitgenodigd bij ……………, en wat bleek; zij leken ook erg geïnteresseerd in mijn profiel. Ze gaven aan wellicht hun team uit te willen breiden begin volgend jaar en zagen mij daar wel als een geschikte kandidaat voor.

Een quote die ik diezelfde dag tegenkwam en meer dan toepasselijk vind is deze:
Luck is what happens when preparation meets opportunity‘. 
Vind deze quote ook helemaal passen bij jouw training en zo herkenbaar in deze situatie. 
Al met al nogmaals dank voor je betrokkenheid en het geven van een duwtje in de goede richting. Merk dat ik echt stappen maak en het netwerken echt leuk vind en dat tot op heden iedereen waarmee ik praat wederzijds ook enthousiast is.

En misschien zul je nu zeggen; ja maar Esther, we hebben dit jaar toch weinig geluk.Voor velen van ons, zeker de freelancers, is het inderdaad niet het makkelijkste jaar. Maar probeer het eens om te draaien: wat heeft dit jaar je wél gebracht? Mijn coach zegt in geval van heftige gebeurtenissen: “wat als dit nou eens het beste is dat je kan overkomen…”

Voor mij is het ook een bizar jaar geworden; er is heel veel weggevallen, zowel qua werk als privé. Maar er is ook weer zoveel moois voor in de plaats gekomen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. En ik kijk met ontzettend veel vertrouwen naar de toekomst. Juist omdat ik besef dat – ondanks allerlei tegenslagen – er zo heel veel moois om mij heen is.

En kijk eens vooruit: wat zou je nu kunnen doen zodat die ‘preparation’ klaar is om de ‘opportunity’ te vinden?
Want die kansen gaan er zeker weer komen. En zorg dan dat jij in de startblokken staat om die te grijpen.

Wil jij hierover sparren? Kan ik hierin iets voor je betekenen?
Ik heb de komende week tijd ingeruimd in mijn agenda voor een beperkt aantal gratis inspiratiesessies. In een call van 30 minuten spreken wij door wat je uitdagingen zijn en geef ik je minimaal één concreet actiepunt om daadwerkelijk mee aan de slag te gaan zodat jij ook je doelen kunt gaan verwezenlijken.   
Zodat geluk voor jou ook gelukt wordt😊

Ja, ik boek graag een inspiratiesessie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.