Esther's inspiratieboost

Je gaat het pas zien als je het doorhebt….

In mijn vorige inspiratieboost had ik het over belemmerende overtuigingen. Wellicht ben je bekend met deze term, wellicht ook niet.
Graag licht ik dit toe met een voorbeeld.

Ik heb lang de overtuiging gehad dat ik niet creatief was. En dat zei ik ook hardop. Ik was geen tekentalent, vond een fantasieverhaal opschrijven op school altijd lastig en had ook nooit de briljante ideeën tijdens brainstormsessies. En hoe vaker je tegen jezelf zegt dat je iets niet bent of kunt, hoe meer je dat gaat geloven.
Wat ik niet zag is dat ik bijvoorbeeld wel goed was met woorden; Sinterklaas-gedichten schrijven vond ik bijvoorbeeld helemaal geweldig. Of dat ik creatieve oplossingen had als er iets niet helemaal volgens plan verliep bij een van de events waaraan ik werkte.

Ken je dat stemmetje in je hoofd? Dat stemmetje dat zo streng voor jezelf is? Waarvoor niets goed genoeg is? Ik ken haar helaas maar al te goed.
Toen ik haar in een oefening een keer een naam moest geven, kreeg ze van mij de naam Cruella. En toen kwam de vraag of ik ooit zo tegen een vriendin zou praten zoals Cruella tegen mij praatte; en het antwoord was keihard nee. Natuurlijk praat je niet zo tegen je vriendinnen. En ja, je mag iemand wel aansporen, maar zo streng…nee, ik zou het niet uit mijn strot kunnen krijgen.

Bewustwording is de eerste stap naar verandering; toen ik me dus bewust werd van wat ik allemaal tegen mezelf zei, ben ik daar eens verder op gaan letten en ben ik het gaan omturnen naar positieve woorden. #omdenken

En vanaf dat moment kon ik bijvoorbeeld ook anders naar creativiteit kijken. Ik zei altijd dat ik niet creatief was, maar creativiteit is niets anders dan het vermogen om iets nieuws te scheppen. In die oefening zei iemand tegen mij ‘but you’re a creator’ en sindsdien besef ik dat ook en zeg ik dat ook tegen mezelf. En als Cruella zich af en toe laat horen, dan weet ik hoe ik daarmee om moet gaan.
Dus….wat ga jij tegen jezelf zeggen?
 
Dit is een voorbeeld van een van de oefeningen die aan de orde komen in mijn online training “Connecting with Confidence”. Want ik kan nog zoveel praktische tips geven, de grootste winst is in mijn ogen te behalen op mindset-vlak.

Van 23 – 27 november vindt de volgende editie plaats. Meer praktische info kun je hier vinden.
De investering is € 69,- incl. BTW.

Dit is de laatste keer dit jaar dat ik de training geef en de laatste keer dat de training voor deze lage prijs wordt aangeboden; veel mensen die ‘m hebben gevolgd hebben me al aangegeven dat de training veel te goedkoop is en veel meer waard is. Er geldt een niet-tevreden-geld-terug-garantie, dus ik zou zeggen: wat houdt je tegen? 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.