Esther's inspiratieboost

Kwetsbaarheid, een persoonlijke oproep

Afgelopen woensdag hostte ik samen met oud-wielrenster Marijn de Vries en RDAM GYM eigenaar Stefana Boot een sessie op Clubhouse.
Clubhouse is een nieuwe audio community en je kunt het ’t beste vergelijken met een podcast met publiek (dat ook in de uitzending kan komen).
Er wordt gezegd dat dit the next big thing in social media-world is, ik ben in ieder geval fan.
Op dit moment is het iPhone- en invite-only, dus nog niet voor iedereen toegankelijk, maar als je de mogelijkheid hebt om een kijkje te nemen (of juist eigenlijk geen kijkje, maar even mee te luisteren), doe dat dan zeker.

Een groot deel van ons gesprek woensdag ging over kwetsbaarheid. Emma luisterde en schreef mee en je kunt dit hier teruglezen.

Zowel Marijn, Stefana als ikzelf zijn sterke vrouwen die hun zaken goed op orde hebben maar onevenredig hard geraakt zijn door de maatregelen. En zoals wij zijn er velen.
Wij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en vanuit positiviteit verder gegaan en door gaan bikkelen.

En vanuit eigen ervaring kan ik je zeggen; dat is af en toe flink pittig geweest. Ik ben heel blij dat ik mijn geldzaken altijd goed voor elkaar heb gehad want anders was het afgelopen jaar een stuk lastiger geweest.
Wij ondernemers “vechten” voor ons bestaan, doen er alles aan om gewoon op een positieve manier door te kunnen.
En dan doe je soms een oproep en misschien wel iets te vaak in jouw ogen.
Bij mij gaat dat o.a. om mijn trainingen. En dat is drieledig:

  • Ik weet gewoon wat de waarde ervan is. Gisteren kreeg ik weer een bericht van iemand die aangaf dat mijn training en onze gesprekken haar enorm geholpen hebben. En ik zie ook de stappen die zij en veel van mijn andere klanten maken.
  • Daarnaast hebben mensen meerdere contactmomenten nodig voor ze in de actie schieten en op social media ziet in eerste instantie slechts 2-10% van je volgers je boodschap. Ik kom nog steeds mensen tegen (althans op dit moment vooral in figuurlijke zin) die geen idee hebben waar ik me mee bezig houd tegenwoordig. En ik ben in mijn ogen al vrij zichtbaar.
    Een voorbeeld was ook de Clubhouse-sessie. Die had ik al eens aangekondigd, waarbij er nauwelijks reacties waren. Toch nog een oproep gedaan en ineens zaten we woensdagavond met een mooie groep vrouwen (en één man) in de sessie.
  • En tenslotte is het voor mij ook gewoon brood op de plank, net als voor heel veel andere hardwerkende ondernemers die er nu alles aan doen om hun hoofd boven water te houden.

Dus vanuit mij een oproep vanuit kwetsbaarheid.

Het is zo namelijk makkelijk om kritiek te hebben of te roepen ‘ga je dat nou alweer promoten?’
Ga eens in de schoenen van een ander staan en bedenk wat je voor die ander kunt doen. Of als je toch kritiek hebt, kom met een opbouwend voorstel.

In mijn specifieke situatie: kijk eens wat ik doe vanuit mijn community, hoeveel ik hierin stop. Ik hoef zeker niet continu schouderklopjes te ontvangen maar besef ook dat de schoorsteen gewoon moet roken dus dat het niet vreemd is dat ik af en toe een aanbod doe. Juist omdat ik weet wat ik te bieden heb en mensen echt stappen verder help, kijk alleen al naar de reviews.

(Gelukkig zijn dit soort reacties er nauwelijks hoor…alleen komen deze vaak net wat harder aan😉)

En dit wil ik graag breder trekken.
Want wij vrouwen kunnen er nogal eens een handje van hebben om andere vrouwen naar beneden te halen. Veel kritiek op vrouwen in topposities komt juist van andere vrouwen.
Zullen we afspreken dat we daar eens mee gaan stoppen en in plaats daarvan de persoon te gaan prijzen?

Want dan gaan we echt verschil maken!
En daar wil ik nog een opmerking over maken: als jij iets vervelend vindt aan een ander, wil dat vaak juist iets over jou zeggen. Die irritatiepunten wijzen je namelijk op een kwaliteit die jij in je hebt, maar nog niet voldoende gebruikt.
Nadenker? Ga er maar eens op letten en ontleden wat het dan is dat irriteert. Houd jezelf eens die spiegel voor….

Voor mij is het verbinden en elkaar supporten een van de belangrijkste redenen dat ik gestart ben met KICK-ES; want juist samen bereiken we meer.
Dus steun elkaar, reik elkaar de helpende hand toe (voorlopig alleen in figuurlijke zin), promoot, stimuleer en motiveer elkaar. Nodig andere vrouwen uit voor de KICK-ES groep, geef aandacht aan initiatieven zoals KICK-ES en het Landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport.
Laten we het echt samen doen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.