Nieuws

“Van glazen plafond naar glazen brug” – Bijeenkomst Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport

Maandag 9 maart vond de derde bijeenkomst van het Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport plaats.

De avond startte met een goede paneldiscussie met Anneke van Zanen-Nieberg (NOC*NSF-voorzitter), Marijke Troost (hoofd Communicatieadvies, Evenementen en Foundation bij a.s.r.), Martin Blok (voorzitter PAC Rotterdam  en studentendecaan EUR) en Peter Bak (penningmeester en co-voorzitter van Sportclub Feyenoord) onder leiding van Jan Dirk Stouten.

 

Het was mooi om te zien dat er ook steeds meer mannen betrokken zijn bij de missie om meer vrouwen in sportbesturen te krijgen. Daarnaast viel op dat er een goede opkomst was vanuit het hele land (toen het nog kon).

De learnings en tips van deze avond:

  • Steek als vrouw wat vaker je vinger op
  • Streef als bestuur naar een gelijkwaardig bestuur middels o.a. deze tips
  • Houd er rekening mee dat vrouwen veel langer van tevoren gevraagd moeten worden en bij voorkeur meerdere keren. Een man zegt vaak meteen: “dit ga ik doen; een vrouw zegt: “dit moet ik thuis overleggen”
  • Vrouwen moeten soms ook overtuigd worden dat ze dit daadwerkelijk kunnen; ga het gesprek aan met vrouwen in plaats van alleen oproepen om zich aan te melden voor bestuursfuncties
  • Een opstapfunctie creëren is handig, zodat ze al actief zijn binnen de vereniging en zien wat er mogelijk is
  • Creëer een bestuursstage, een stage waarin jonge meiden bijvoorbeeld meelopen met het bestuur en hun eigen ideeën mogen implementeren

Na de paneldiscussie werd organisator Erna Truijens in het zonnetje gezet; uit handen van Antje Diertens (Tweede Kamerlid) en Marijke Fleuren (European Hockey Federation voorzitter) ontving zij de ‘Vrouw in de Sport’ prijs. “De award is een scheenbeschermer, want wij moeten er ook een beetje aan wennen dat er wel eens tegen ons aangeschopt wordt”. 

Een welverdiende en terechte waardering, gefeliciteerd Erna!
En dank aan jou en Marita Verkaik voor het opzetten van dit netwerk en de goede organisatie van dit event! 

We sluiten af met de quote van de avond, die wij graag omarmen (dat mag met quotes gelukkig nog wel):

“Van glazen plafond naar glazen brug”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.