Esther's inspiratieboost

Hoe vrij voel jij je?

Gisteren mocht ik weer een extra kaarsje uitblazen🥳
En ik heb ondanks de rare situatie een heerlijke dag gehad, had me niet jariger kunnen voelen. 

Verrast worden met ballonnen, een verrassingsontbijt aan de deur, een Tasty Walk en ongelooflijk veel berichtjes van over de hele wereld. Juist in deze tijd is het zo fijn om die verbondenheid weer helemaal te voelen.

Wat ik omarm aan ouder worden is dat ik merk dat ik steeds meer mijn eigen pad durf te volgen en me minder aantrek van wat anderen wel niet van me zouden denken. 
Want tsja…een Tiktok-filmpje maken op je 45ste, kan dat eigenlijk nog wel? 🤔 (antwoord: ja dus)

Erna Truijens en ik startten de dag gisterenochtend met een hele vroege app-conversatie. Ik was al heel vroeg wakker (net als vroeger) en zij blijkbaar ook.
En wat er voorbij kwam is ‘vrij zijn’. En zo voelt het ook. Vrij zijn van alle drempels en obstakels die alleen maar in je hoofd bestaan. Vrij van alle meningen (en geloof mij maar…die meningen zijn er altijd, of je nu wel of niets doet).

Juist als je je eigen pad volgt, ontstaan de mooiste initiatieven. Ik schreef in mijn vorige inspiratieboost al over de online bijeenkomst die mede leidde tot de doorstart van het Landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport.
Een ander heel inspirerend voorbeeld is de Sportspullenbank, het initiatief van Erna, dat als een speer gaat. En het is briljant in zijn eenvoud. 

Herkenbaar? Of is het nu echt tijd om het leven leiden dat je zelf wilt? Om het ten volste te omarmen? Het afgelopen jaar zijn we weer eens extra met onze neus op de feiten gedrukt dat je er echt uit moet halen wat er inzit.

 

Ik wilde dat ik de moed had gehad om trouw te blijven aan mijzelf, in plaats van te leven zoals anderen van mij verwachtten.”

 

Palliatief verpleegster Bronnie Ware schreef een aantal jaren geleden het boek “The top five regrets of the dying”. En dit werd het meest genoemd als punt waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben. 

Wie voor mij ook een inspiratie is en trouw is aan zichzelf is oud-wielrenster Marijn de Vries.
A.s. woensdag 3 februari om 20:00 gaan Marijn, RDAM GYM eigenaar Stefana Boot en ik hierover in gesprek op het nieuwe audio platform Clubhouse. 
Als je al op Clubhouse zit: sluit zeker aan. 
Als je nog geen uitnodiging voor deze app hebt: ik zal een post in de KICK-ES groep plaatsen, dan kunnen mensen misschien uitnodigingen met elkaar delen (ik heb er zelf ook af en toe een paar beschikbaar). Een aanrader, deze app. Op dit moment wel iPhone only. 

Hopelijk tot woensdag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.