Esther's inspiratieboost

Wat maakt jou uniek?

1 september 2021; de vakantie is voor de meesten van ons voorbij en we gaan alweer de laatste 4 maanden van dit ook weer rare jaar in. 

Vakantie, een periode voor reflectie. Om even stil te staan bij alles in je leven; kijken wat nog goed voelt, waar je dankbaar voor bent; en misschien ook het moment dat je besluit dat het tijd is om bepaalde zaken of personen los te laten. 
Een moment om doelen te stellen voor de laatste maanden van dit jaar en misschien zelfs wel voor het hele ‘school’jaar. 

Wat wil jij allemaal nog bereiken? 
Wie of wat heb je hierbij nodig?

Een van mijn doelen is om veel meer vrouwen successen te laten te behalen; hen te laten groeien, zichzelf met veel meer zelfvertrouwen durven te laten zien. 
Dit doe ik onder andere middels mijn nieuwe
S.U.C.C.E.S.S. programma.  

Een van de vragen die ik in dit programma en in mijn training “Connecting with Confidence” altijd stel is: “Wat maakt jou nou uniek?” 

Waar we op jongere leeftijd (en veel mensen op latere leeftijd nog steeds) ons vaak niet willen onderscheiden om maar niet buiten de groep te vallen, is opvallen juist een manier om je doelen te bereiken.
De reden dat bedrijven of klanten juist voor jou kiezen.

Dus stel ik je de vraag: wat maakt jou nou uniek?
Stel deze vraag bijvoorbeeld eens aan je omgeving. 

Toen ik de vraag aan mijn directe omgeving stelde kreeg ik de woorden doorzetter (die hoorde ik heel vaak), doelgerichtheid, gedrevenheid, behulpzaamheid, betrokken, hoog empathisch vermogen, eerlijkheid. Een verbinder.

Hele mooie woorden en daar sluit ik mijzelf ook bij aan. 
Maar in hoeverre zijn deze woorden uniek? 

Wat denk ik zelf dat mij uniek maakt?

▶ Mijn drive, mijn enthousiasme (en hoe enthousiaster ik ben, hoe sneller ik ga praten), mijn leergierigheid.
▶ Mijn lef, ik ben (meestal) niet bang en vind het juist leuk om nieuwe dingen uit te proberen.
▶ Mijn netwerk
▶ Mijn multi-culti achtergrond; ik ben een Nederlands/Surinaams/Chinese mix met een Caribisch sausje (en helaas pas ik qua tijdsbeleving soms ook beter in een Caribische of Zuid-Europese omgeving; privé ben ik vaak wat laat bij afspraken🙈)
▶ Het feit dat ik op zoveel verschillende plekken in de wereld heb gewoond, gewerkt en gereisd. In het verleden was de meest gestelde eerste vraag als ik gebeld werd: “ben je in Nederland?”
▶ Mijn liefde voor cijfertjes en computers (dat krijg je met twee ouders die wiskunde gestudeerd hebben) en mijn olifantengeheugen🐘 (al laat het me tegenwoordig af en toe in de steek😳)
▶ Dat ik (soms te) snel schakel en heel snel verbanden zie waar anderen die nog niet altijd zien of al 5 stappen verder ben maar anderen daar niet altijd in meeneem😂
▶ Mijn eigenwijsheid; al merk ik dat ik met de jaren steeds meer open sta voor de mening van een ander (en hopelijk ziet die ander dit ook zo…) 


▶ Dat ik een droom had: werken in de sport en het liefst een groot voetbalevenement mogen organiseren en dat me dat is gelukt. 
Dat ik nu weer een droom heb: middels KICK-ES nog meer vrouwen inspireren om écht het beste uit zichzelf te halen. En dat ik dat destijds ‘gewoon maar ben gaan doen’, zonder duidelijk plan, maar gewoon learning by doing.
De combinatie; juist door deze zaken te combineren ben ik beter in beiden #teammultipassionate (en ja, dan voel ik me af en toe ook zoals je op de foto ziet #teamalleballenhoog😉)

Ik merk dat ik meer en meer mijn eigen unieke weg mag volgen; die te langzaam zal zijn voor de een en te snel voor de ander, maar die precies goed is voor mij.

En hoe zit dat bij jou: wat maakt jou uniek?

 

Aansluitend op bovenstaande: a.s. maandagavond 6 september ga ik iets nieuws doen. 
Ik geef dan van 20:00 – 21:00 de S.U.C.C.E.S.S. Masterclass. 
In deze gratis Masterclass deel ik de stappen waarmee jij ook meer successen kunt behalen. 

Wil je hierbij aanwezig zijn? 
Meld je dan nu aan! 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.