Esther's inspiratieboost

Wiens lichtpuntje word jij vandaag?

Ik kom net binnen van nog even een frisse neus halen; terwijl ik naar huis loop bedenk ik “nou, dat valt nog best mee met die storm” en terwijl ik de bocht om loop, mijn straat in, waai ik bijna weg😂

Een stormachtige dag, een stormachtige tijd.
Een tijd waarin steeds meer polariteit lijkt te zijn; een tijd waarin iedereen vooral op zichzelf gefocust is. En ja, dat is ook ontzettend belangrijk, want jijzelf bent de belangrijkste persoon in je leven. Dus hopelijk vind jij jezelf leuk gezelschap. Eerder deze week nam ik daar een podcast over op: “hoe lief ben jij voor jezelf?

Maar dat is niet mijn boodschap van vandaag.

Mijn Instagram stories van eerder van vandaag gingen over het geven van kritiek; dit gebeurt namelijk te pas en te onpas. Het zegt echter in de meeste gevallen meer over de gever dan de ontvanger.
Een van de podcasts die ik onlangs opnam gaat over het omgaan met kritiek, de vorige Inspiratieboost “heb jij al een teflon-laag?” ging hierover.

En ik deed een oproep:

 

Wat kun jij, op deze toch wat troosteloze dag, doen om iemands lichtpuntje te zijn?

✨ Stuur iemand die je al wat langer niet hebt gesproken spontaan een berichtje

✨ Geef (een vreemde) een compliment

✨ Geef eens onverwacht een positieve review

Allemaal hele simpele manieren om iemands dag te maken; en je zult merken, je wordt er zelf ook blijer van.

People will forget what you said,

people will forget what you did,

but people will never forget how you made them feel”

Deze quote van Maya Angelou is hierbij een hele toepasselijke.

Zelf waardeer ik bijvoorbeeld ook de mensen die er waren toen er even geen opdracht was; want als je een WK mag organiseren, staat iedereen spreekwoordelijk in de rij, maar de mensen die mij belden toen er even niets was, die waren écht geïnteresseerd in mij en dat koester ik.

Of mijn eerste klanten die het vertrouwen in mij hadden, die hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart.


Dus….wiens lichtpuntje ben jij vandaag?

Het grappige is dat toen ik deze post aan het schrijven was ineens een reactie op LinkedIn binnenkwam van de oud-CEO van Unilever, die ik niet persoonlijk ken. Ik was geïnterviewd voor het oud-ledenblad van mijn studentenvereniging Laurentius en hij reageerde daar positief op.
Dat is dus iets dat ik zal onthouden.

Investeren in de ander, door zoiets simpels als een kort berichtje.
Zelf deed ik dit vaak al, maar nooit heel bewust.
Tot ik van meerdere kanten hoorde dat ik zo’n goede netwerker ben. Zelf heb ik dit nooit echt zo gezien, omdat ik niet persé groot fan was van netwerkborrels.

Maar ik onderhield mijn contacten wel altijd; en ik ken nu eenmaal veel mensen.

Voor mij was dat destijds de reden om de online training Connecting with Confidence op te zetten. Omdat ik zie en merk hoe lastig mensen netwerken nog vinden of liever gezegd maken.
Terwijl het gewoon om het leggen van contacten gaat.  

Vind jij netwerken ook nog lastig?
Wil jij dit winderige weekend goed besteden?
Schrijf je dan nu in voor de training Connecting with Confidence. 

Tenslotte:

  • Heb jij je al ingeschreven voor het Symposium van het Landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport? Dit vindt plaats op internationale vrouwendag, dinsdag 8 maart. Locatie is Amsterdam.
  • Op korte termijn ga ik een online sessie over grensoverschrijdend gedrag in de sport organiseren, naar aanleiding van mijn post in de KICK-ES groep.
    NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zaanen heeft al aangegeven hierbij aanwezig te zijn. Ik meld me snel met een datum en een inschrijflink. Houd de Inspiratieboosts dus in de gaten.
  • Afgelopen week nam ik weer vier podcasts op (nummer 5 volgt vandaag nog), o.a. over blijven hangen in het verleden en ik ging in gesprek met Eva van der Zanden-van Groningen over de oprichting van Voetbalfit.nu.
    Ze staan ook op Spotify en in Apple podcasts, als je het net als ik prettiger vindt om de podcast op een ander tempo te beluisteren.

Rest mij om je een goed, hopelijk niet al te stormachtig weekend toe te wensen!

 

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.