Esther's inspiratieboost

Dit heb ik nog nooit publiekelijk gedeeld

Anderhalf jaar geleden stond mijn wereld ineens op zijn kop.
Mijn relatie ging toen over en omdat ik destijds bij mijn partner was ingetrokken had ik geen huisvesting meer.
Wij hebben een aantal jaar in een pittig IVF-traject gezeten, mede omdat ik endometriose heb; en dit traject is dus helaas niet succesvol afgerond.
Ik zat dus ineens zonder man, zonder vervulde kinderwens en zonder huis.

En even later kwam daar ook nog eens het C-virus dat de wereld volledig op zijn kop zette bij, waardoor mijn agenda ineens volledig leeg geveegd was én er dus ook geen inkomsten binnen kwamen. Nu heb ik altijd een hele grote buffer omdat ik dat belangrijk vind; maar toevallig had ik net de maanden ervoor een aantal grote investeringen gedaan, een deel van mijn hypotheek afgelost en bedragen zoals belastingen vooruit betaald. Juist omdat ik wist dat er zoveel goeds aan zou komen. Mijn buffer was dus een fiks stuk kleiner dan gewenst.
En toen kwam corona.

Het klinkt misschien heel raar; en ook al had ik deze situatie net als (bijna) ieder ander liever niet gehad en ben ik het bij lange na niet eens met alle maatregelen; het afgelopen jaar heeft mij ook veel gebracht en vooral heel veel geleerd.
Want als ineens heel veel wegvalt, dan kom je erachter hoe rijk je eigenlijk nog bent; rijk in vriendschappen en familie. Dan leer je jezelf echt kennen. Dan word je getest op je veerkracht en op je vertrouwen. Want vaak zijn we ‘bang’ voor situaties die ‘mogelijkerwijs in de toekomst wellicht wel eens’ zouden kunnen gebeuren en nemen we daarom bepaalde stappen niet. Of houden we bizar grote buffers aan voor (zoals ik het nu zie) schijnzekerheid. En als je dan echt wordt teruggeworpen, dan ontdek je eigenlijk dat er nog zoveel moois is en dat je je onnodig veel zorgen hebt gemaakt, omdat er altijd oplossingen zijn.

Wat voor mij hierin het sleutelwoord is, is vertrouwen. Vertrouwen in jezelf; vertrouwen dat je altijd een keuze hebt. Vertrouwen in het leven.
Het leven zal je altijd uitdagingen geven; en de een krijgt het wat meer voor de kiezen dan de ander. En die uitdagingen heb je niet voor het kiezen; waar je wel een keuze in hebt, is hoe jij ermee omgaat. Pak jij de uitdaging aan, ga jij ermee aan de slag, kijk jij hoe je hier op een zo goed mogelijke manier mee om kunt gaan? Zodat ook heftige ervaringen tot iets moois kunnen leiden?

Mijn coach zei altijd: “what if the worst thing that can happen, is actually the best thing that can happen to you?”

Vaak moeten we dit soort vervelende dingen meemaken om weer bepaalde inzichten te krijgen. Je hoort niet voor niets van veel mensen die bijvoorbeeld ernstig ziek zijn geweest en er weer bovenop gekomen zijn, dat ze het roer omgooien en iets gaan doen waar hun hart écht harder van gaat kloppen.

En je zult je misschien afvragen: waarom deel je dit met mij, Esther?
Hier zijn een aantal redenen voor. Ik wil je laten weten dat ook ik mijn uitdagingen heb, net zoals ieder ander. Misschien heb je iets aan mijn verhaal, zit je nu zelf ook in een lastige situatie, weet dat je altijd een keuze hebt. En ook dat je hierin niet alleen bent. Maar omdat wij dit soort zaken vaak niet delen, kun je dat wel denken.

Daarnaast had ik eerder vandaag een gesprek met een potentiële deelnemer aan mijn nieuwe pilot-programma waar ik je eerder over gemaild heb. Zij gaf aan dat ze getriggerd werd door mijn vorige mail hierover waarin ik schreef over worstelen met zelfvertrouwen. En zij triggerde weer wat bij mij; juist omdat zij een van die vrouwen is waarmee ik heel graag aan de slag zou gaan zodat zij ook gelooft in haar volledige potentie die ik in haar zie. Zoals ik dat bij veel vrouwen zie.

Een belangrijke reden dat ik gestart ben met KICK-ES is om elkaar te motiveren, te inspireren en dit juist te doen door echt eerlijk en openhartig te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij juist door het delen van onze eigen uitdagingen, maar vooral hoe wij daarmee omgegaan zijn, dat we daardoor verder kunnen komen. Kwetsbaarheid tonen. En dat is iets dat ik een aantal jaar geleden nog niet kon. Ik dacht dat het zwak was om dat te delen; tot ik merkte dat het juist ontzettend krachtig is als iemand deelt waar zij tegenaan gelopen is of loopt. En dat er daardoor ook veel meer verbinding ontstaat.

De afgelopen week was ik spontaan een weekje weg; ik had het helemaal gehad met het druilerige weer én ik merkte dat er heel weinig uit mijn handen kwam.
Omwille van de lengte van deze mail, ga ik niet uitgebreid in op mijn vakantie, maar ik heb echt een waanzinnig mooie week gehad met veel bijzondere lessen. Juist door het nemen van afstand ontstaat er weer ruimte.

Een van de belangrijkste lessen is hoe vaak we onszelf laten tegenhouden vanwege een bepaalde angst. Angst voor wat anderen ervan vinden, angst voor afwijzing, angst dat we iets niet zouden kunnen, angst om anderen ermee lastig te vallen.
Wat ik in het begin van deze mail deelde, heb ik nooit publiekelijk gedeeld; want waarom zou ik anderen daarmee lastig vallen? Je hangt je vuile was toch niet buiten. Wat zouden anderen wel niet van me vinden…
Herkenbaar?

Een afspraak die ik al even geleden met mezelf gemaakt heb is dat ik wil leven vanuit 100% vertrouwen; en niet meer vanuit angst. Dus ja, je zult er ongetwijfeld iets van vinden en dat is ook ok. Als ik maar één iemand help door het sturen van deze mijn mail, dan is het voor mij al van waarde geweest.

Merk jij bij jezelf dat jij dit ook wilt? Dat jij ook wilt doen wat jij wilt maar dat je je daarin nog laat tegenhouden door een bepaalde angst? Wil jij ook vrij en vol zelfvertrouwen door het leven?
Ik wil je daarbij graag helpen. Als wij allemaal in onze volle potentie gaan leven, dan ziet de wereld er een stuk mooier uit. En maak je het vooral voor jezelf een heel stuk makkelijker.
Mocht je meer over mijn pilot groepsprogramma willen horen, waarin we hiermee uitgebreid aan de slag gaan, reageer dan even op de mail, dan plannen we een geheel vrijblijvende matchingscall in.
 
Geniet van het heerlijke lenteweer dit weekend!
Ik heb de zon mee terug genomen vanaf het Griekse Kos, dus graag gedaan😉😎

Hartelijke groet,
Esther 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.