Esther's inspiratieboost

Help, ik moet netwerken😱

Wat een week!
Zoals je misschien wel weet ben ik onlangs verhuisd. Deze week stond een filmdag op de planning voor mijn training “Connecting with Confidence“.  
Deze heb ik inmiddels een aantal keer gegeven en elke keer breng ik daar verbeteringen in aan, zo dus ook deze week. 

Alleen liep het helemaal anders dan gepland. Bij mijn buren is een verbouwing bezig, dus die waren flink aan het boren en timmeren en dan kun je niet echt rustig een filmpje opnemen. En nog erger…toen ik dinsdag thuis kwam na een heerlijke wandeling door de sneeuw (ik wil toch elke dag aan die 10.000 stappen komen😊), hoorde ik ineens gedrup…dat bleek dus een lekkage te zijn; en een paar uurtjes later had ik er nog twee🙈

Dat werd dus even flink improviseren en de planning verschuiven; voor mij voelde het een beetje als een van de sport-events waarvoor ik heb gewerkt en eigenlijk nooit iets volgens de planning liep.
Maar goed…het is inmiddels weer droog in huis en hopelijk blijft dat zo🤞

Wat ik ook niet helemaal had ingepland is de nieuwe ontdekking Clubhouse en vooral hoe interessant ik deze app vind; ik had het er in de vorige Inspiratieboost al even over, maar het is een audio app community waarop je met elkaar in gesprek kunt gaan; je kunt het ’t beste vergelijken met een radioshow of podcast met publiek, waarbij het publiek zelf ook vragen kan stellen.
Afgelopen weken hebben we al met een aantal vrouwen uit de KICK-ES Community geconnect. En komende dinsdag om 20:00 staat er weer een netwerksessie gepland. Mocht je  op het platform zitten en je wilt hierbij zijn, volg mij dan zeker even, want dan krijg je een melding van de sessie.

En wat ik hier ook weer heb gemerkt is dat veel mensen veel te ingewikkeld denken over netwerken. Donderdag hostte ik een room over de Do’s & Don’ts van netwerken en zoveel mensen zien netwerken als iets heel groots en zeggen ‘dat kan ik echt niet (goed)’. Maar netwerken is niets anders dan de connectie aangaan, oprechte interesse tonen, mensen leren kennen. En ook een kwestie van maar gewoon doen; gewoon mensen benaderen van wie je iets zou willen leren. De KICK-ES Community is daarvoor bijvoorbeeld een hele goede plek. 

Als we straks weer in real life mogen netwerken (maar online kan het ook al), alleen door het stellen van de juiste vragen, maak je al contact. In mijn training Connecting with Confidence geef ik ook aan dat open vragen de juiste vragen zijn, de 5 W’s en een H. Vragen die beginnen met Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom en Hoe. 
Probeer daar de komende tijd eens mee aan de slag te gaan; let er bijvoorbeeld eens op hoe vaak je gesloten vragen stelt en probeer die om te zetten naar open vragen. 

Ik kan hier nog uren over doorpraten, maar wil deze Inspiratieboost graag voor het weekend versturen😉 
Daarom heb ik er ook een podcast over opgenomen: Help, ik moet netwerken,😱 misschien leuk om te luisteren tijdens je winterse wandeling.

Wil je hier nu zelf mee aan de slag? Komende week vindt mijn training Connecting with Confidence weer plaats. 
Elke dag komen een aantal modules online, je kunt de training volledig op je eigen tempo afwerken en je hebt een maand toegang. Ook heb je de mogelijkheid om je persoonlijke uitdagingen met mij te delen in een live Q&A.
Er geldt een niet-tevreden-geld-terug-garantie omdat ik volledig overtuigd ben van de waarde van deze training.

Ben jij er klaar voor om aan je netwerk te gaan werken?

Heel veel sneeuw- en ijsplezier gewenst dit weekend! ❄

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.