Esther's inspiratieboost

On bended knee is no way to be free

Eigenlijk had ik een heel ander onderwerp voor deze Inspiratieboost in gedachten. Afgelopen woensdag ben ik namelijk een dag op pad geweest met Ralph de Geus, een van de oprichters van BALR. en 433. Ik mocht hem interviewen en eigenlijk alles aan hem vragen; voor mij een heel inspirerende dag waar ik graag meer over wil delen, maar dit houd je nog van me tegoed. 

Want gisteren was daar toch dat moment; waar we allemaal al bang voor waren, maar waarvan we toch hoopten dat we dit bericht niet zouden krijgen. Zo’n gebeurtenis waarvan je over 10 jaar nog precies weet waar je was toen je dit vreselijke nieuws hoorde. 
Zoals ik al ergens las: je hoopt toch dat hij dit gewoon overleeft en zélf dan ook de opdrachtgevers voor deze aanslag opspoort. 
Maar het mocht niet zo zijn…een bijzonder man is niet meer. 

Gisteren heb ik met tranen in de ogen naar een compilatie van zijn leven gekeken. Het raakte me echt, zoals het heel veel mensen heeft geraakt.

Wat een bijzondere man was het. Hij heeft gestreden tegen onrecht; zaken opgelost waarvan iedereen dacht dat ze nooit meer opgelost zouden worden; hij stond nog niet zo lang geleden als drag queen op de Nederlandse tv; hij heeft levens van nabestaanden van slachtoffers veranderd.
Zelf besef ik nu eigenlijk pas hoe een grote inspirator hij was. 
Hij ging echt zijn eigen weg, was stront-eigenwijs maar stond echt voor zijn mening.

On bended knee is no way to be free

En dat voor zijn mening staan kunnen we letterlijk nemen. 
Hij liet zich niet leiden door angst; wilde gewoon leven ondanks de waarschijnlijk toch wel continue dreiging.

En als we dan toch nog iets positiefs uit dit ontzettend verdrietige bericht kunnen halen: laten we allemaal een stukje Peter in ons meenemen. 

Leef zonder angst; rechtop, zonder je druk te maken om de mening van anderen; sta op tegen onrecht en ga vooral staan voor waar jij in gelooft. 
En als wij allemaal op deze manier ons kleine steentje kunnen bijdragen, gaat de wereld er hopelijk toch weer een stukje mooier uit zien….  

Zin in nog meer inspiratie? Schrijf je in voor de inspiratieboost.

One Comment

  • Titia Ho Kang Jou

    Wat een prachtig stukje over deze bijzonder eigengereide, bijzondere en zeer unieke man Peter R. de Vries! En wat een mooie cadeaus krijgen we van hem ook na zijn dood. Hij heeft de wereld mooier gemaakt! Een dikke knuffel van mij! Mutti!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.