Esther's inspiratieboost

Ik ben niet creatief…of toch wel?

Deze week komt de inspiratieboost vanuit een zonnige plek in Andalusië; ik ben gisteren aangekomen bij Finca Sonrisa, het paradijsje van mijn tante waar ze luxe appartementen verhuurt (even schaamteloos reclame maken). 

Vandaag en morgen nog gewoon aan het werk, maar dat kan hier prima, dat heb ik al vaker gedaan. En dan vanaf zaterdag echt vakantie. 

Afgelopen weekend paste ik samen met mijn moeder op mijn nichtje van 9 en neefje van 3. Mijn neefje is helemaal gek van dino’s (en dan druk ik het nog zacht uit). Hij wilde dat ik een dino voor hem ging tekenen. Nu ben ik geen tekenwonder, maar heb ik via een Youtube-filmpje deze dino kunnen fabriceren. 
Mijn neefje heeft continu met dit kaartje rondgelopen. Ik kreeg van mijn moeder dit appje over de dino.

 

En nu zul je misschien denken, wat moet ik met deze informatie?

Zoals ik al schreef, ben ik geen tekenwonder en daardoor heb ik een groot deel van mijn leven geroepen dat ik niet creatief was. Ik vond opstellen schrijven vroeger op school al lastig; een boekverslag of een scriptie ging mij wel goed af, maar dat was gewoon samenvatten en daarbij hoefde ik zelf niets te verzinnen. 
Sinterklaasgedichten schrijven kon ik ook, maar dat vond ik niet zo bijzonder. En ook iets creëren of een creatieve oplossing zoeken kon ik vaak wel, maar dat was voor mij geen creativiteit. 

Op een gegeven moment werd ik me ervan bewust dat ik dit dus regelmatig tegen mijzelf zei. Dat was tijdens een event van Tony Robbins; we kregen een oefening waarmee we aan de slag moesten met welke overtuigingen jij had over jezelf en hoe je deze kon omturnen. 

Ik had dus opgeschreven ‘I am creative’ al voelde die niet helemaal goed. Mijn oefenpartner zei toen: maak er anders ‘I’m a creator’ van. En dat voelde voor mij helemaal goed. Dit ben ik sindsdien ook regelmatig tegen mijzelf gaan zeggen. En toeval of niet….een half jaar later ben ik gestart met KICK-ES….

Wat is nu de moraal van dit verhaal? 
Wat ik je wil meegeven is dat je er eens op zou kunnen letten wat je tegen jezelf zegt; dat stemmetje in je hoofd dat soms dingen zegt die je tegen een ander nooit zo zou zeggen.

Wees lief en motiverend voor jezelf; praat tegen jezelf zoals je een vriend(in) zou aanmoedigen. 

De kracht van woorden en vooral gedachten is zoveel groter dan je denkt! 

En misschien vind je dit zweverig klinken; toen ik gisteren in het vliegtuig zat, besefte ik dat ik de laatste jaren een stuk spiritueler ben geworden terwijl ik vroeger de nuchterheid zelf was. Ik zal daar binnenkort eens een podcast over opnemen.

Mijn grootste les is geweest dat je tot zoveel meer in staat bent dan je zelf nu denkt; je moet er alleen zelf in geloven. En dat begint met het veranderen van je gedachten. 

Ik heb deze al eens eerder in een inspiratieboost benoemd, maar de quote “whether you think you can or you can’t, you’re right” is hier hét voorbeeld van. 

En als ik voormalig non-creatieveling een inspiratieboost over een dino-tekening kan schrijven, waar ben jij dan wel niet toe in staat….😉

p.s. mijn training Connecting with Confidence is nu te koop voor 97,- incl. BTW. 
Dit is de versie zonder live Q&A met mij. Je kunt elk moment instromen en de training in je eigen tempo bekijken.
p.s. 2: er staan weer twee nieuwe podcasts online: mijn ervaringen met de Tiny Habits Challenge die ik een aantal weken geleden deed en mijn learnings van mijn dagje met Ralph de Geus, mede-oprichter van BALR. en 433 van vorige week. 

Zin in nog meer inspiratie? Schrijf je in voor de inspiratieboost.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *