Esther's inspiratieboost

Verzamel herinneringen, geen bezittingen

Wat een tijden zijn dit….
Ik heb het al eens vaker gezegd, maar ik heb af en toe het idee dat we in The Truman Show zitten (voor de jongere lezers van deze inspiratieboost: deze film uit 1998 kun je nu op Netflix bekijken).

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle reacties op mijn laatste inspiratieboost; mijn opmerkingen over wel/geen quotum en het wel/niet clusteren van stemmen heeft redelijk wat teweeg gebracht.
Mijn eerste voorlopige conclusie (maar ik heb net te weinig reacties ontvangen om deze statistisch ook te onderbouwen) is dat de jongere generatie niet zoveel voor het quotum voelt en de wat oudere generatie hier positiever tegenover staat. En het kan natuurlijk heel goed zijn dat bepaalde mensen al 20 jaar hiermee bezig zijn en hier weinig verandering in zien, dus nu de voorkeur geven aan een andere manier….
Het is in ieder geval een onderwerp om zeker eens verder over te praten.

Verder wil ik deze week graag een aantal vrouwen in het zonnetje zetten.

Marijn de Vries
Vanaf het begin van de coronacrisis is Marijn al aan het strijden voor meer aandacht voor sporten en bewegen. Deze week schreef ze daar weer een scherpe column over waar ik helemaal achter sta. Ik blijf er ongelooflijk verbaasd over dat er nog steeds zo weinig aandacht is voor fysieke en mentale gezondheid terwijl we weten hoe belangrijk dit is. Ik kan hier nog uren over doortypen, maar zal het op dit moment houden bij een dankwoord aan Marijn dat ze haar platform gebruikt om dit onder de aandacht te blijven brengen.

Stéphanie Frappart en Shona Shukrula
Een mooi moment in het voetbal afgelopen zaterdag: voor het eerst werd een interland van het Nederlands mannenelftal door een vrouw gefloten. Waar een bepaalde analist de bocht uitvloog met zijn uitspraken hierover, heeft Stéphanie Frappart laten zien dat zij helemaal op de juiste plek stond en wat er mogelijk is voor andere vrouwelijke scheidsrechters.
Onlangs interviewde ik Shona Shukrula, een pittige vrouw met eenzelfde ambitie. Dit interview kun je nu op KICK-ES lezen. 

Bibian Mentel
En last, maar definitely not least, wil ik stilstaan bij het bericht dat alles wat er gaande is in de wereld weer even flink doet relativeren. 
Een ontzettend bijzondere vrouw, een inspiratie, een rolmodel is niet meer. Een voorbeeld in positiviteit, strijdlust, veerkracht en doorzettingsvermogen. Rust zacht, mooie Bibian💖

En hoe anders kan ik deze inspiratieboost afsluiten dan met haar woorden: verzamel herinneringen, geen bezittingen!

Ik wens je een fijn Paasweekend toe waarin je hopelijk veel mooie herinneringen zult maken. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.