Esther's inspiratieboost

Paniekvoetbal

30 december 2021, het einde van wederom een raar jaar.
Voor mij is deze periode altijd een moment van reflectie; terugkijken op het afgelopen jaar. Ook neem ik de tijd om vooruit te kijken, om doelen te stellen voor het komende jaar.

En ineens had ik zin om nog een Inspiratieboost te versturen.

Het is alweer even geleden dat je iets van mij gehoord hebt.
Eind november was ik een weekje naar Kaapverdië, ik begeleid als ‘bijbaan’ af en toe singlereizen voor VillaVibes. Dit jaar zijn die reizen mij niet heel gunstig gezind; zoals je misschien wel mee hebt gekregen, kreeg ik tijdens een eerdere reis dit jaar een slagboom op mijn hoofd die mij een lichte hersenschudding bezorgde.

Dit keer had ik een paar dagen na de reis ineens een positieve Covid-test.
Gelukkig ben ik er goed doorheen gekomen; ik heb alleen heel veel geslapen en gehoest, maar verder mag ik niet klagen.

Mede door bovenstaande situaties, is mijn jaar niet helemaal gelopen zoals ik dat van tevoren gepland had. En dat is waarschijnlijk voor veel mensen het geval, met deze rare situatie in de wereld.

Op deze situatie wil ik nu niet verder ingaan (dan zou het helemaal een lange mail worden); wel wil ik een aantal reflectievragen met je delen die ik mezelf stel en die jou misschien ook kunnen helpen.

Wat zijn je grootste prestaties in 2021 geweest, waar ben je het meest trots op?
Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezondheid, vitaliteit, financieel, business, familie, sociaal, persoonlijke en spirituele ontwikkeling, thuis, omgeving, reizen, het loslaten van iets of iemand, een nee waarop je trots bent, dat je trouw aan jezelf bent gebleven.

Zelf ben ik op werkgebied bijvoorbeeld trots op mijn nieuwe uitdaging als Venue Director in de UEFA Women’s Champions League. Iets wat ik al jaren wilde en dit jaar is gelukt.

Ook ben ik trots op de vrouwen die ingestapt zijn in mijn nieuwe S.U.C.C.E.S.S. Programma. Op hoe zij zichzelf uitdagen, op hun ontdekkingen waarin zij zichzelf nog klein houden en op de stappen die zij hierin zetten.

Iets anders waar ik trots op ben zijn de kleine stapjes die juist weer tot grotere prestaties hebben geleid. Helaas kon ik een deel van het jaar minder productief zijn dan gehoopt, maar toch hebben Emma en ik dit jaar ook weer 25 vrouwen (en dit jaar ook mannen) voor KICK-ES geïnterviewd.

Ik vergelijk dit met mijn doelstelling om dit jaar gemiddeld 10.000 stappen per dag te zetten. Deze maand ga ik dit gemiddelde niet meer halen, want een week op bed telt niet echt lekker mee. Maar omdat ik de rest van het jaar wel boven dit gemiddelde ben uitgekomen, ga ik mijn doelstelling gewoon halen. Consistentie, elke dag een stapje (of 10.000) verslaat altijd korte-termijn-intensiteit.

Doordat ik op al deze gebieden elke dag een klein stapje zette, hoefde er geen paniekvoetbal te worden gespeeld op het moment dat ik me door omstandigheden even niet op mijn business kon richten.

Wat mag je in 2021 achterlaten?
Wat voelt voor jou niet meer goed? Wat doe je nog omdat je bijvoorbeeld denkt dat het zo moet in plaats van dat je dit zelf wilt?
Welke belemmerende overtuigingen over jezelf dienen jou niet meer?

Zelf schrijf ik dit allemaal op een briefje op. Ik spreek mijn dank uit, want op enig moment heeft een bepaalde overtuiging mij wel gediend, maar nu is het tijd om er afscheid van te nemen. En ik verbrand het daarna.

 

In het verleden wilde ik mij bijvoorbeeld nooit kwetsbaar opstellen, want ik dacht dat dat zwak was. Ik schreef hierover eerder dit jaar:

Een belangrijke reden dat ik gestart ben met KICK-ES is om elkaar te motiveren, te inspireren en dit juist te doen door echt eerlijk en openhartig te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij juist door het delen van onze eigen uitdagingen, maar vooral hoe wij daarmee omgegaan zijn, dat we daardoor verder kunnen komen. Kwetsbaarheid tonen. En dat is iets dat ik een aantal jaar geleden nog niet kon. Ik dacht dat het zwak was om dat te delen; tot ik merkte dat het juist ontzettend krachtig is als iemand deelt waar zij tegenaan gelopen is of loopt. En dat er daardoor ook veel meer verbinding ontstaat.

Het ‘sterk zijn en niet mijn kwetsbare kant laten zien’ heeft mij al die jaren geholpen, maar ik merkte dat het tijd was om daar afscheid van te nemen. En zo zul jij ook bepaalde overtuigingen hebben die je de afgelopen jaren hebben geholpen, maar die je nu (steeds meer) in de weg zitten.

Waar mag jij nu echt afscheid van nemen, Esther?


Hoe wil je op 31 december 2022 terugkijken op 2022? Welke eerste stap zou je willen dat je een jaar geleden gezet zou hebben?
Hoe voel jij je op 31 december 2022? Waar ben je dankbaar voor? Waar ben je trots op?
En waarover ben je blij dat je op 1 januari 2022 (of liever nog: vandaag) besloten hebt om die beslissing te nemen?

Misschien merk je dat je al enige tijd stilstaat in je werk; dat je voelt dat je meer in je mars hebt, maar dat dat er niet uitkomt of niet wordt gezien. Dat 2022 voor jou het jaar gaat zijn dat je nu echt die volgende stap in je carrière wilt maken, maar dat je niet weet hoe je dat moet aanpakken.


Dan is mijn S.U.C.C.E.S.S. Programma wat voor jou!
In dit programma gaan wij drie maanden 1-op-1 aan de slag en na afloop weet jij jezelf vol zelfvertrouwen en lef te presenteren en positioneren.

Op dit moment is de investering nog € 1450,- incl. BTW.
Iets voor jou of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan even een berichtje, dan plannen we een Match Call in.


Tenslotte wil ik hier een verzoek van een andere onderneemster delen:

Ik ben op zoek naar een ondernemende vrouw met passie voor sport die mijn community voor sportende vrouwen wil overnemen. Het is een op maat gemaakte webapplicatie waarmee vrouwen kunnen kletsen & discussiëren over sport, waarmee ze op basis van hun interesses worden gematcht aan vrouwen in de buurt én waarmee ze mee kunnen doen aan (online & offline) workshops en activiteiten. Wie heeft er zin in een nieuwe sportieve uitdaging?

Heb je interesse? Is dit iets voor jou? Stuur dan even een berichtje, dan breng ik jullie met elkaar in contact.

Last but not least wil ik je een heel mooi, gezond, sportief en liefdevol 2022 toewensen! 🥂💫💖

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor de KICK-ES Inspiratieboost.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.